Aseară a avut loc deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Londra, 2012. Spectacolul a fost magnific, aşa cum era de aşteptat pentru un eveniment de această grandoare: explozie de culoare, dinamism şi un colaj inspirat & inspirant de muzica şi film îmbinat cu elemente de coregrafie pline de viaţă executate de un numar enorm de tineri voluntari care păreau a se fi născut pentru acest dans…
Voi încerca prin acest post să subliniez elementele care mi-au plăcut în mod deosebit aseară la ceremonie şi să ataşez şi fotografiile aferente.
Impresionantă a fost şi galeria de personalităţi, cu toţii invitaţi să aibă un rol în desfăşurătorul acestei deschideri pline de fast, pe lângă oficialităţile şi capetele încoronate. Frumoasă a fost şi ideea de a implica o bună parte din actualii deţinători ai titlului de Sir din partea Casei Regale Britanice.
( a fost invitat şi Sir Tim Berners- Lee; în imagine observăm momentul dedicat lui)
(William and Kate)
(Prinţul Albert de Monaco şi Prinţesa Charlene)
Reprezentanţii României au fost Victor Ponta şi Daciana Sîrbu.
Revin la colajul muzical care mi s-a părut excelent, felul în care prin muzică a fost sugerată trecerea timpului apelând doar la artişti ai Regatului. Din colaj mi-a plăcut în mod deosebit momentul Emeli Sande şi Prodigy, ca mai apoi Emeli Sande să apară pe scenă şi să încânte atmosfera cu o melodie extrem de armonioasă în cel mai perfect cadru posibil. Piesa s-a numit Abide with me.
Ideea de cadru idilic, cu păşune, locuinţe şi activităţi tipic englezeşti într-o Londră pastorală a trecutului a fost centrală ca imagine a acestei ceremonii, ca mai apoi să fie schimbată cu elemente care să indice spectorilor evoluţia industrială.
O altă imagine superbă a fost cea după momentul Mary Poppins în care sute de copilaşi erau puşi la culcare. Momentul s-a vrut a fi un salut la adresa evoluţiei medicinei şi a accesului publicului larg la aceasta, raportat la trecut bineînţeles.
Mi-au atras atenţia în mod special voluntarii şi profunda implicare de care au dat dovadă, am fost impresionată când de-a lungul desfăşurării ceremoniei am observat voluntari în scaune cu rotile dansând şi respectând coregrafia alături de toţi ceilalţi.
Parada celor 204 de naţiuni înscrise în competiţie durează destul de mult ca timp, dar eu nu ratez niciodată nici acest moment. Îmi place să urmăresc felul în care se prezintă delegaţiile şi cine sunt purtătorii steagurilor.
Mi-au plăcut delegaţiile Cehiei, Mexicului, Olandei şi Moldovei ca apariţie vestimentară:
(în imaginile de mai sus: sportivii cehi la deschidere, echipaţi corespunzători pentru Olimpiada Britanică)
Publicul pare a fi şi el unul minunat şi a făcut faţă cu stoicism ploii britanice neregizate, dar parcă ruptă din scenariul acestei ceremonii de deschidere:
(măsuri împotriva ploii)
– to be continued-
Photo credit: http://www.gistus.com, bleacherreport.com, http://www..palmbeachpost.com, http://www.globalpost.com, http://www.euronews.com, zeenews.india.com, http://www.chroniclelive.co.uk, http://www.zimbo.com