Am spus ca voi reveni asupra acestui subiect şi mă ţin de cuvânt căci mai sunt imagini frumoase care merită un număr cât mai mare de vizualizări. Spuneam că urmăresc parada naţiunilor atunci când trec, rând pe rând, fiind atentă la fiecare ţară în parte şi la felul în care se prezintă. Recunosc că este şi instructiv, din punct geografic cel puţin, căci mai aflu o dată la patru an ce ţări mici au mai apărut pe globul nostru. Anul ăsta, scuzaţi ignoranţa, am aflat despre Comoros, Palau şi Tuvalu. Urmează să dau un google cât mai curând pentru a vedea cu exactitate unde se află.

Revenind la imagini cu reprezentanţii unor anumite naţiuni, spuneam că mi-au plăcut în mod deosebit câteva, după cum urmează:

Image

Image

Image

(am revenit puţin la Cehia: extrem de inspiraţi cehii şi de pregătiţi pentru această olimpiadă!)

Pe locul 2 în preferinţele mele au fost olandezii, o pată elegantă de culoare, cu lalele în piept:

Image

Image

Image

Apoi mi-a mai plăcut Mexic, tot pentru explozia de culoare, cumva amalgamată la ei, şi Moldova (o alegere oarecum subiectivă) datorită elementului vestimentar feminin şi mă refer aici la prezenţa iei.

Image

Image

Image

Image

Am observat că, în general, naţiunile mici sunt cele care au prezentat o ţinută cu influenţe tradiţionale, ţinând de cultura şi specificul fiecărei ţări în parte.

Quatar:

Image

Image

(în poza de mai spus, în spatele Quatar-ului, se văd sportivii din România)

Burundi:

Image

La Chile mi-a plăcut portdrapelul:

Image

Camerun:

ImageImage

Bahrein:

Image

Columbia:

Image

Kiribati:

Image

Bhutan:

Image

Urmează Bermuda (într-o ţinută care respectă numele ţării) 🙂

Image

Au fost multe cele care mi-au plăcut, dar postul ar fi prea lung dacă aş pune toate pozele frumoase. Mai adaug câteva însă:

Image

Image

Image

(mai sus, Ungaria, cu o ţinută elegantă. Am înţeles că în satul olimpic sportivii români au fost cazaţi cu cei ai Ungariei, probabil organizatorii au decis asta ţinând cont de apropierea geografică a ţărilor).

Fotografia ce urmează îi reprezintă pe sportivii independenţi, competitori la Jocurile Olimpice. Mie mi se pare o idee foarte draguţă, irelevant de ţară sunt oameni care iubesc sportul şi îşi duc pasiunea la un nivel de profesionist (pentru că, să fim serioşi, a ajunge concurent la o olimpiadă sportivă, indiferent de probă, cere multă muncă, disciplină, pasiune şi putere). Ei s-au prezentat sub steagul jocurilor olimpice.

Image

Iar pe final, imaginea cu delegaţia română în frunte cu Horia Tecău. Până una alta, ieri, în prima zi oficială de concurs a Jocurilor Olimpice, România şi-a adjudecat o medalie, cea de argint, 48 kg, la judo, prin Alina Dumitru! 😀 La cât mai multe înainte!

Image

Foto credit: http://www.zimbo.com