2012 nu a fost un an plin pentru mine, a fost un an constant pe plan profesional (cu oarecare îmbunătăţiri în a doua parte a anului), a fost unul ciudat pe plan personal (marcat de alegeri personale extrem de proaste, dar pe care mi le asum) şi relativ ok în ceea ce priveşte sănătatea.

Aşteptări extraordinare pe 2013 nu prea am. De fapt, toate se cam învârt în jurul carierei şi a tot ceea ce ţine de activitatea mea profesională, examene, cursuri. Cred că mi-e frică să-mi doresc extraordinarul: din experienţă pot spune că vine pe neaşteptat şi atunci când ne aşteptăm mai puţin (2010 rămâne anul meu de referinţă de până acum!)

Oricum, în constanţa lui, 2012 mi-a oferit suficient timp la dispoziţie pentru lecturi, pentru a citi şi a povesti (într-o mai mică măsura, ce-i drept) ceea ce am parcurs.

lecturile lui 2012

Scopul acestui blog este unul personal. Am vrut să marchez, în câteva cuvinte, idei despre cărţile citite pentru a nu uita (cum mi se întâmplă des datorită lecturilor multiple) ce am citit, cine a scris cutare roman, când am citit, care a fost titlul exact, etc…şi iată că, la finele unui an, sunt mândră că am reuşit să mă ţin de acest proiect personal. 🙂

1. Enciclopedia morţilor, Danilo Kis (carte recitită despre care încă nu am scris pe blog)

2. One Day, David Nicholls

3. Viaţa pe un peron, Octavian Paler

4. Out of the shelter, David Lodge

5. Cartea gesturilor europene, Peter Collet

6. Fifty Shades of Grey, E. L. James

7. The Help, Kathryn Stockett

8. Rivals in the Tudor Court, Darcey Bonnette

9. A good man in Africa, William Boyd

10. Golgota Bărăganului, Miodrag Milin & Liubomir Stepanov

11. Le Petit Prince, Antoine de Saint-Exupéry (recitit)

12. 9 Ani în Banat, Johann Kaspar Steube

13. Cele 5 limbaje ale iubirii, Gary Chapman

14. Educaţia prin iubire, Ross Campbell

La vârsta la care colegele mele s-au logodit, căsătorit, au învăţat să gătească şi au făcut copii, eu încă acord prioritate lecturilor mele cu care, de altfel, mă mândresc. Sper să fie mai multe în 2013 şi să-mi găsesc inspiraţia în tot ceea ce răsfoiesc. 🙂

P.s.: Dintre toate, mi-a plăcut cel mai şi cel mai mult The Help, romanul lui Kathryn Stockett. Îl recomand cu mult drag tuturor!

foto credit: weheartit.com