Publicat în Personal, Română

O lume minunată


Totul e frumos, totul e bine pe facebook. Toată lumea e fericită, sănătoasă, norocoasă. Toată lumea călătoreşte mult, râde, dansează, îmbrăţişează…Toată lumea mănâncă sănătos, în oraş, în restaurante, acasă cu soţul sau soţia mult iubită…căci da, toată lumea iubeşte şi este iubită pe facebook. Se fac mulţi copiii, multe nunţi, botezuri, multe evenimente, concerte…Totul este roz, cu toţii suntem fericiţi! Cu toţii facem sport, facem chestii interesante, muuult mai interesante decât ale tuturor celorlalţi… Toată lumea zâmbeşte şi râde! Toată lumea se bucură de primăvară şi de flori!

E uşor, foarte uşor, să fim atât de fericiţi din spatele unui ecran, dintr-o cameră, connectaţi la internet, adesea solitari, nu?

Câtă bucurie! Cât entuziasm!

Eu propun să nu mai plecăm de aici! Să rămânem fericiţi pe veci, pe facebook!

2 gânduri despre „O lume minunată

  1. :))))))) Sa nu exageram! Fiecare vede aceasta retea de socializare in felul lui si judeca tot ce vede aici in conformitate cu experienta sa de viata, prejudecatile, frustrarile si hai s-o recunoastem…capacitatea de a discerne corect intre ce se scrie si ce se traieste de fapt. Nu exista – nici macar pe Facebook – oameni care s-o tina intr-o continua fericire, exaltare sau multumire de sine. Altfel, vorba lui mpetcu, ne-am muta cu totii acolo si nu ne-am mai da dusi!

  2. Ideea acestui post a avut la bază faptul că avem cu toţii tendinţa de a exagera lucrurile bune care ni se întâmplă în momentul în care vorbim despre ele pe facebook. Şi facem asta doar de dragul de a crea o impresie cât mai bună celor care ne sunt prieteni în mediul virtual. Apoi, am mai auzit/ văzut studii în care unii psihologi puneau problema unei oarecare nefericiri care se abate asupra oamenilor care petrec mult timp pe facebook şi care se deprimă când văd cât de bine le merge unora şi lor nu. E vorba despre discernământul de care ai amintit mai sus care, în mod evident, le lipseşte multora…din păcate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s