Mie îmi place 1 martie! …mult mai mult decât  8 martie.

8 Martie mereu mi s-a părut prea lacrimogen;  Ziua Mamei (cu tot ce însemna ea atunci când eram mică şi eram pusă să fac la şcoală de doamna învăţătoare pentru a mea mamă) mi se părea cam absurdă căci eu eram o fiică mai rece şi la capitolul sentimente dezvăluite pe felicitări mâzgălite de mâinile mele de copil nu am stat bine niciodată (şi nici nu s-a schimbat mare lucru de atunci)!  … Cât despre prezent, acum de Ziua Femeii când primesc cadouri încă nu ştiu dacă să le accept sau nu. Cu mama mea e simplu de rezolvat, decât să-i aduc flori, mai bine îi cumpăr ceva de mâncare. O rudă de salam sau o ciocolată mare. Şi nu, nu glumesc. :)) Nu a fost niciodată impresionată de flori.

Dar mărţişoare accept, cu cel mai mare drag, de fiecare dată. În plus, am o tradiţie, în fiecare an port primul mărţişor pe care îl primesc irelevant de cine mi l-a dăruit şi irelevant de cum arată mărţişorul respectiv.

Numai că…anul ăsta primul meu mărţişor e de fapt o vază în miniatură cu nişte flori plasticate:

105_4030105_4031

A venit alături de punga cu buline din imagine şi cu o cutie de praline belgiene. Aş fi fotografiat şi pralinele, dar nu mai sunt, le-am împărţit cu părinţii mei şi cu două fetiţe pe care le meditez la franceză. Îmi place mult punga de cadou, sunt drăguţe bulinele, mi-au plăcut şi pralinele…foaaarte mult chiar! Şi, fie, îmi place şi mărţişorul pentru că e primul primit din anul ăsta.

Ideea e că nu vreau să renunţ la propria-mi tradiţie şi cum nu o să umblu cu o vază-n piept, probabil mă voi limita la şnurul alb-roşu prins la încheietura mâinii. 🙂

Şi dacă punctam că luni, săptămâna trecută eram fericită că am fost inclusă în campania vALLuntar şi că am primit primul meu bucheţel de ghiocei, astăzi, tot luni, am primit primul mărţişor (chiar dacă e 25 februarie) şi am primit şi cărţile de la Editura All. Domnul curier m-a găsit chiar la şcoală, în timpul programului. 🙂

O să am multe de citit săptămâna asta!

p.s.: cred că până şi vaza aceea micuţă e utilă, pentru zambile, ghiocei şi lăcrămioare. 🙂