Săptămâna aceasta am colaborat cu o cofetărie şi cu un restaurant pentru un catering la ora 7.30 a.m. pentru o activitate la locul de muncă, una foarte stresantă chiar!. Oamenii au fost foarte drăguţi şi foarte deschişi la solicitările mele şi astfel că totul a mers ca pe roate. Ba mai mult, mă mai şi încurajau prin telefon (le păream cam agitată şi stresată şi nu erau deloc departe de adevăr!) spunându-mi că totul va ieşi perfect.

Şi da, a ieşit foarte bine, dar nu acesta era punctul pe care voiam să-l ating. Ideea e că eu, ca un client foarte mulţumit ce am fost, m-am dus astăzi fain frumos la restaurantul şi cofetăria cu care am colaborat pentru a mulţumi personal doamnelor care s-au ocupat de toate detaliile şi pentru a le oferi o floare. Asta în condiţiile în care, în mod evident, eu mi-am plătit toate cheltuielile aferente în avans şi nu aveam practic nicio datorie sau obligaţie faţă de respectivele persoane.

La restaurant nu am reuşit să o găsesc pe administratoare, dar la cofetărie am reuşit să dau de doamna care deţine afacerea şi cu care vorbisem la telefon şi stabilisem totul. Şi pe cuvântul meu, de foarte multă vreme nu am mai văzut o femeie atât de emoţionată de un gest atât de simplu!

A fost impresionată de gest în sine, de floare, de faptul că m-am prezentat personal să o cunosc şi să-i mulţumesc pentru buna colaborare (produsele au fost luate de alte persoane în numele meu în ziua în care am avut nevoie) şi, credeţi-mă doamna s-a emoţionat atât de tare încât i se făcuse „piele de găină” pe braţe. Mi-a şi arătat! :))

Astfel că, ziua mea de astăzi a fost una bună, în primul rând, pentru că am înseninat şi înfrumuseţat ziua cuiva cu o floare.

Doi, am învăţat că dincolo de aprecierea bănească, chiar şi până o simplă floare emoţionează mai mult. Şi mai cred că, atunci când suntem foarte mulţumiţi de produsele pe care le folosim sau de oamenii cu care colaborăm şi o altă apreciere, de natură mai puţin materială, contează!

Trei: am mai învăţat că prea puţini oameni fac ceea ce am scris eu mai sus. Şi poate că da, din alte puncte de vedere ceea ce am făcut eu poate părea impresionant. Eu simt doar că am făcut ceva natural şi de bun simţ.

Am avut o săptămână plină şi e de abia miercuri! Sunt curioasă ce se va mai întâmpla până duminică. Sper că doar de bine! 😉