Aveam 20 de ani. Acum am 25.

Am rămas undeva la 23, deci pe la mijloc. Mi s-au întâmplat multe lucruri, nu toate au fost bune, dar nici chestii nasoale, nasoale nu pot spune că mi-au fost date. Mă gândeam să enumăr câteva dintre cele mai bune, doar aşa ca să-mi reamintesc că am pentru ce să fiu „thankful”, căci mulţi paşi mărunţi peste alţi paşi mărunţi au adunat multe lucruri frumoase în 5 ani de zile! Sper ca peste alţi 5 să mai adaug o altă listă la fel de frumoasă! 🙂

1. Am locuit 6 luni de zile în Provence. Mai precis, în Saint Remy de Provence.

2. Am văzut de 2 ori Parisul.

3. Mi-am petrecut o vacanţă de iarnă în Anglia.

4. Şi încă o alta în Andalucia, Spania.

5. Am lucrat la un centru de limbi străine în Timişoara.

6. Lucrez ca profesoară într-o şcoală de stat de pe la noi şi primesc multe flori în mod constant. (şi cam ăsta ar fi singurul lucru bun în legătură cu ceea ce fac, pe lângă feedback-ul minunat primit de la cei mici).

7. Am acest blog de mai bine de un an de zile şi în momentul de faţă este cea mai mare satisfacţie a mea.

8. Am reuşit să trec aproape cu bine de ciudata vârstă de 24 de ani.

9. Am început să port mai multe fuste şi rochii.

10. Am fost îndrăgostită pentru prima dată undeva pe la 21 de ani şi a durat până la 22 (s-a terminat prost, dar sentimentul în sine e grozav)

11. Am terminat o facultate cu licenţa luată cu 10. Deci am trecut printr-un curs festiv emoţionant şi un banchet de pomină ţinut la Continental în Timişoara.

12. Am intrat la master la buget şi am terminat primul an cu 10 pe linie.

13. Mi-am cumpărat cărţi minunate din Franţa.

14. Am ochi buni în continuare şi văd bine să citesc.

15. Am întâlnit mulţi oameni cool.

16. Am fost domnişoară de onoare la o nuntă superbă! Şi mi-am jucat rolul în mod onorabil până la 5 dimineaţa.

17. Particip cu mult drag la nunţile altora şi chiar acum mi-e dor de una! (Nu ştiu ce s-a întâmplat pe la 25 de ani, dar cred că e un prag, mai toate-mi colegele de facultate s-au căsătorit şi au făcut copii acum)

18. Am vizitat delta Ronului din Franţa, Camargue. Pe a Dunării, de la noi din ţară încă nu mi-a fost dat.

19. Am reuşit să vizitez trei muzee de top: Luvru (Paris), Dali (Figueras, Spania) şi Natural History Museum (Londra). Şi multe altele, mai mici sau mai mari, tot prin străinătate.

20. Am participat la o slujbă catolică de duminică în Provence susţinută de un preot de culoare invitat din Africa. Am participat la o slujbă din preajma Crăciunului chiar la Notre Dame. Am fost la Sacre Coeur şi am vizitat şi impresionanta catedrală din Lincoln (Anglia)- catedrală în care s-a turnat filmul Codul lui da Vinci.

21. Am călătorit singură cu TGV-ul de multe ori. Şi cu trenul din Anglia, doar că atunci nu eram singură.

22. Am călătorit singură cu avionul de 2 ori.

23. Am văzut cafeneaua lui Van Gogh în Arles, Franţa.

23. Am fost în două tabere de studenţi: una la Covasna, una la Herculane. Mi se pare totul mult prea îndepărtat, dar ţin minte că la Herculane am râs de m-am prăpădit şi că am cunoscut mulţi oameni faini acolo. Iar la Covasna a fost mai liniştit. Totul mai curăţel şi mai bine pregătit, iar cu mine ungurii au fost ok. Mie mi-au plăcut.

24. Am primit şi primesc în mod constant multe cadouri şi nu prea ştiu exact de ce, dar mama mea se bucură mult. Ultima dată am fost impresionată de o brăţară de argint superbă, de un parfum şi de o vază de flori pictată manual, toate primite luna asta de la persoane diferite. Bine, am primit mai multe, toate faine, dar încerc să fiu economă şi să nu mă lungesc prea mult cu această postare.

25. Mi-am petrecut o vacanţă de vreo 3 săptămâni în Maramureş şi am cam bifat tot ce voiam să văd pe acolo.

26. Am lucrat în sectorul educativ, în sistemul de stat românesc, sistemul privat românesc, un liceu profesional agricol ce ţine de Ministerul Agriculturii din Franţa şi în sistemul de stat francez (Ministerul Educaţiei) într-o şcoală generală.

27. Am vizitat de 2 ori Palatul Papilor din Avignon şi am văzut podul din celebra melodie „Sur le pont d’ Avignon”. Mai multe decât atât, petreceam multe weekend-uri pe la shopping prin Avignon.

28. Am văzut impresionantul pod Pont Du Gard. La lista poduri, le pot adăuga cu uşurinţă şi pe cele din Londra, precum Tower Bridge, şi pe cele din Paris, sau cel din Avignon amintit mai sus.

29. Am vizitat Baux de Provence înaintea unui Crăciun.

30. Aveam şi încă mai am o gaşcă mare şi frumosă de prieteni buni. Reuniunile din Timişoara când toată lumea mai vine prin ţară sunt superbe. Unii oameni din trupă s-au mai schimbat. Dar nucleul rămâne acelaşi.

31. Toate călătoriile au fost făcute din banii mei, nu din cei ai părinţilor. Fondurile lor se duc la soră-mea care e încă studentă (la cu taxă) şi oricum nici nu ar fi avut de unde să cotizeze cu atât! Ah, da..era să uit: minunata independenţă financiară!!! De pe la 22 încolo. Şi sincer, nici nu-mi mai amintesc ultima oară când am primit bani de la ai mei, cred că eram în anul 1 de master şi încă îmi căutam un job.

32. Experienţa Comenius rămâne cel mai bun lucru din viaţa mea de până acum. Uneori stau şi mă gândesc şi simt că parcă nu aş fi meritat, dar cei din jur îmi zic contrariul. Poate că mai bine i-aş asculta pe ei.

Later edit: aici mai erau adaugate câteva lucruri mai urâte care mi s-au întâmplat în aceşti ani, dar am hotărât să le şterg. Nu are niciun sens să le scriu aici ălături de o listă atât de frumoasă ca cea de sus. Eu cred că lucrurile rele trebuie neapărat să se estompeze cu timpul din memorie şi gânduri! Să ne concentrăm pe ce e frumos aşadar! 🙂

What do I want to be in 5 years time?

.