Ce fain e când, după câţiva ani buni, te reapuci de un curs şi proful de la universitate te recunoaşte şi îşi aminteşte de tine! 🙂 Mi s-a întâmplat sâmbătă acum şi mi s-a mai întâmplat şi anul trecut. Adică pentru mine, faptul că acel prof. universitar mă revede şi ştie despre mine mă impresionează.  Cu atât mai mult cu cât ştiu  că a avut un ditamai ocean de studenţi în lunga sa carieră, iar eu eram încă un peşte mic printre ei, sau o moluscă, sau o amfibie.  Irelevant oricum (cred!). Mă impresionează şi mai tare când eu stau într-un colţ de universitate şi citesc ceva şi se opreşte în dreptul meu întrebându-mă ce mai fac… Sau când mi se oferă o adresă de mail doar în eventualitatea în care am diverse nelămuriri şi vreau să le clarific- (asta acum sâmbătă, cu profesoara despre care povestesc puţin mai jos).

………………………………………………………………………

Sunt o persoană atentă la detalii. Uneori nici eu nu aş vrea să fiu aşa, dar sunt şi îmi asum acest lucru. Am văzut un detaliu foarte drăguţ în acest weekend. Să vă spun….Eram în timpul unui curs susţinut de o profesoară, tot de rang universitar. Totul foarte serios bineînţeles şi cursanţi motivaţi şi interactivi. Profesoara era foarte frumos îmbrăcată. Serios. Decent. Cu bun gust.

La un moment dat şi-a suflecat mânecile puloverului. Pe antebraţul stâng avea o urmă de tatuaj. Dar nu un tatuaj oarecare, ci genul acela de tatuaj făcut cu abţibild de la gumele de mestecat. Şi da, profa respectivă este mamă. 🙂

……………………………………………………………………..

Am citit pe undeva că pentru elevi un bun profesor este acela care le ţine minte numele. Până acum mă descurc destul de bine la acest capitol, deşi mai am momente când mai stâlcesc câte-o Andreea cu o Maria (sunt mult prea multe!).

De asemenea, încă mă sperie gândul că şi elevii mei sunt atenţi la detalii în legătură cu profesorii lor. Aşa cum eram şi eu. (sau încă sunt!). Adică ce?…dacă eu am fost aşa, ai mei elevi de ce nu ar fi, nu? Ufff….cred că o să încep să mă machiez mai des! :)) Şi să-mi dau cu cremă de pantofi pe cizme mai din timpul serii…

……………………………………………………………………