Pentru că e vară şi e concediu, s-a împânzit Facebook-ul de poze de vacanţă, la mare, la soare şi prin străinătate. Toate, dar absolut toate pozele m-au frustrat groaznic când, din 20 iunie începând până pe 30 iulie eu am stat închisă în casă şi am studiat pentru examene! Am terminat cu studiul, dar, spre ghinionul meu, cam toată lumea pe care o cunosc şi-a făcut planuri de vacanţă…fără mine, căci eu, în febra stresului, nu puteam să mă gândesc la vacanţă. De altfel, nici nu pot funcţiona aşa, până nu mi se clarifică întreaga situaţie: încă aştept rezultatele de la ultimul examen şi apoi urmează şedinţele publice pentru un post cine ştie pe unde! Chestia asta îmi va mai mânca aproximativ alte 2 săptămâni, sau în alte cuvinte, vacanţa mea de vară de anul acesta este totalmente compromisă.  😦 Atât de compromisă încât m-a bătut gândul să dau de permis, adică să mai trec printr-un alt examen, dacă tot „examen” scrie pe faţa mea!

Între timp, prietenii mei pleacă în Muntenegru, Grecia şi Bulgaria. În Muntenegru aş fi putut merge şi eu căci e la sfârşitul lui august, dar trebuia să dau un răspuns sigur mai din timp şi nu am putut face asta! O să-i invidiez mult şi bine în continuare! :)) Dar cu drag, nu cu ciudă!

În altă ordine de idei, simt că dacă nu ies de pe teritoriul României anul acesta, o să o iau razna! Nu am mai fost pe undeva prin străinătate din vacanţa de iarnă, 2011-2012, când am stat aproape 2 săptămâni în Anglia! Îmi amintesc şi acum regretul din avion, la întoarcerea în ţară, de parcă aş fi ştiut că nu o să mai apuc să părăsesc teritoriul României prea curând! DIN PĂCATE!!!

Noroc cu pozele din călătoriile anterioare! Îmi amintesc mereu de locurile frumoase pe care le-am străbătut şi de cât de fericită eram pe atunci. Francezii mei făceau mereu mişto de mine că eram pusă pe pozat mereu, cred că m-ar fi integrat cu uşurinţă la categoria asiatici dacă nu m-ar fi dat de gol componenta fizică est-europeană! Dar chiar aşa, ce bine mi-a prins şi îmi prinde şi acum că am amintiri la care pot să mă întorc oricând!

Azi mi-am amintit de:

1. Cap d’Agde, Franţa

poza 1

2. Saint Rémy de Provence (unde am locuit 25 de săptămâni):

poza 2

3. Plan d’Orgon, un mic sat franţuzesc, vizitat în timpul unui mare târg de vechituri:

poza 3

4. Saint Maries de la Mer, în Camargue, delta fluviului francez, Rhone. În imagine căsuţe tipice din zonă.

poza 4

5. Avignon:

poza 6

6.  Pont du Gard

poza 57. Paris

poza 7

8. Lincoln, UK

poza 8

9. Londra

poza9

10. Alcala la Real, Andaluzia, Spania.

poza 10