Spuneam, demult, printr-un status „consemnat” pe facebook (care a avut mare succes) că mă simt ca un bărbat care nu e mulţumit cu o singură femeie în viaţa lui şi mai caută în alte 2 părţi. Că uneori nici amanta nu e suficientă! O sa şi vedeţi de ce!

Îmi pare rău că nu îmi mai amintesc exact cum am formulat ideea, iar postarea respectivă nu o mai am căci am şters-o, după ce 2 comentatoare „mai pasionale” au început să se jignească. Una îmi este mătusă (cu care nu am multe puncte în comun), cealaltă o fostă colegă de cameră de cămin în perioada studenţiei (care îmi era dragă căci era ludică în spirit şi gândire) şi totul s-a pornit de la o confuzie legată de Paler. Eu vorbeam despre scriitor, mătusă-mea a crezut că vorbim despre actor,  colega (sarcastică din fire!) nu s-a putut abţine şi a intervenit, cert e că, până la urmă, a fost şi mai nasol căci mătusă-mea, de fapt, se referea la manelisto-lăutar. Oricum, de abia atunci am conştientizat că sunt 3 de „Paler” în cultura românească: Octavian Paler, Jean Paler şi Nicu Paleru.

Mda…vedeţi, de asta o las eu mai moale când vine vorba de rude! :))

Revenind la ideea postării, infidelitatea astea a mea e legată de cititul cărţilor. Citesc câte o carte pe rând! Când ceva nu e bine, citesc mai multe în paralel. Nu o fac intenţionat! Mă trezesc cu 3 cucoane „livreşti” lângă mine şi nu ştiu căreia să îi acord mai întâi atenţie. Şi când mă gândesc la toate deodată, mă simt copleşită.

Doamne, oare cum reuşesc să funcţioneze poligamii?

Aşadar, în perioada asta pentru mine, în calitate imaginară de bărbat infidel:

1. pe post de soţie: Wolf Hall, de Hilary Mantel (carte câştigătoare a Man Booker Prize, aşadar o carte puternică, istorică şi cu greutate)

2. pe post de amantă: Life of Pi, de Yan Martel (tot câştigătoare a lui Man Booker Prize, dar într-un alt an, de factură filozofică -din punctul meu de vedere-)

3. pe post de one night stand: Something to smile about, de Zig Ziglar (carte motivaţională, pe care o citesc în română)

Să vedem acum ce-o fi! Sunt curioasă pe care o voi termina prima! :))