Mă sună taică-meu ieri. Mă roagă să îi leg nişte litere ce păreau a fi într-o limbă străină şi să îi traduc mesajul. Că era curios! Că a văzut mesajul pe maşina unei brunete mişto! Că i-a atras atenţia!…maşina şi mesajul, mno, probabil şi bruneta. I mean, after all, he’s a man! (şi, în apărarea lui, pot adăuga că şi maică-mea îi brunetă, aşadar omul îşi respectă gusturile!)
În fine, cu chiu cu vai, am înţeles ce silabisea prin telefon (bătea vântul, iar eu eram într-un parc): „Brunette because somebody has to be smart!”.

Câteva ore după, spre seară, vine taică-meu de la lucru şi îmi spune că a avut o întâlnire cu bruneta. Se pare că taică-meu a găsit un card, pierdut pe jos, pe stradă, şi s-a dus şi a dat anunţ la compania locală de cablu spunând ce a găsit şi sperând ca posesorul să îl contacteze spre a-l revendica. Asta era cu o zi înainte.
Guess what? Bucuria lui! Cardul era chiar al brunetei respective!
Eu numa’ adaug că taică-meu îi blond natural şi că bruneta ar face să fie mai atentă la ce îşi scrie pe maşină! Induce lumea în eroare degeaba!

Azi. Tot spre seară. Vine taică-meu acasă. Intră la mine în cameră şi îmi spune că iarăşi s-a întâlnit cu bruneta, accidental, şi că l-a invitat la o cafea! 😐
Timp în care chiar mă gândeam că bruneta o fi over 45 şi că aş putea să nu jignesc o duduie cu mesaj pe maşină, în loc de unul pe tricou. Dar se pare că nu e cazul, e tinerică, e căsătorită şi chiar l-a invitat la o cafea! Cu regret, mi-a spus că a refuzat-o! De fapt, tot cu regret, mi-a spus chiar de trei ori că a refuzat-o! Iar eu nici nu ştiam până acum că e un împătimit al cafelei! :))