Am predat azi la o clasă de-a 8a C.O.D. şi C.O.I (compléments d’objet direct/ compléments d’objet indirect) şi s-a dezlănţuit un fel de „mini iad”. O clasă plină de băieţi. Îşi făceau cu ochiul, îşi dădeau coate şi erau fericiţi nevoie mare că profa nouă scrie „prostii” la tablă. Atât de mult le-a plăcut că în pauză au rămas la tablă şi au umplut-o cu exemple de complemente…indirecte! :))
Bineînţeles, eu nu am văzut nimic. Mi-a spus profa de istorie că erau tare silitori!


Oricum, cel mai mult le place când îmi cer să le explic câte ceva şi trebuie să scriu la tablă. Mai ales atunci când am fustă!
Halal metode moderne de a atrage atenţia! Pot să le duc câte imagini aş vrea, lecţii în powerpoint, audio, video sau cărţi.  Nimic nu captează mai mult atenţia decât o profă tânără, în fustă, scriind la tablă! Adică, scuzaţi-mă, am vrut să spun aici că modelul personal se impune negreşit atunci când vrem să îi educăm pe cei mici! 🙂Până una alta, am primit şi critici. Un elev m-a apostrofat că sunt cam plinuţă. :)) Iar lui, adică elevului, de abia dacă i se mai vede gâtul din cauza conformaţiei extrem de „subţiri”. Bine, cu mine a fost chiar drăguţ. Unei alte colege îi spune Besti de la bestie, a cuplat-o cu fiecare reprezentant al sexului tare din apropierea şcolii şi pe o rază de 50 de kilometri şi a mai complimentat-o cu apelativul „hîbă”! Pe o alta a făcut-o băbăciune şi a afirmat că se îmbracă demodat. Şi deocamdată atât mi-a fost dat să aud despre ce circulă prin şcoală. Sunt curioasă tare ce îmi vor mai auzi urechile!

P.S. soră-mea crede că elevul respectiv îşi doreşte să rămână repetent sau cel puţin corigent! altă explicaţie nu a putut găsi! :))