M-am întâlnit cu cineva zilele astea, un fel de vechi prieten cu care nu ţin legătura în mod constant, dar cu care atunci când am avut cunoştinţe comune aveam discuţii foarte ok şi suntem şi prieteni pe facebook. Nu ne trimitem mesaje virtuale, nu stăm de vorbă pe chat, ne salutăm când ne vedem şi, din când în când, mai schimbăm câteva impresii despre viaţă.

Acum 2 zile respectivul personaj mi-a făcut o recomandare. Tocmai îmi cumpărasem nişte fructe când mă întâlnisem cu el, aveam rodie şi pomelo în dotare şi probabil că îşi amintea că îmi plac fructele. Mi-a spus să încerc şi sweetie. E o chestie verde, care pare crudă, de mărimea unei portocale mai mici, dar care atunci când o guşti e dulce. Aşa îmi explica el.

Am băgat la cap şi a 2a zi adică ieri am şi mers repede repejor să-mi iau. Şi mi-a plăcut.

Azi m-am dus şi mi-am mai luat un kilogram, doar că nu eram eu convinsă că sweetie e numele fructului. Mi se părea confuz. Căutam o denumire mai credibilă.

Am căutat pe google şi într-adevăr fructul chiar se numeşte aşa. I se mai spune şi oroblanco şi e o combinaţie între grepfruit şi pomelo. Deci acum chiar aş putea face o scară completă a citricelor, de la cele mai acrişoare la cele mai dulci. Cunosc şi diferenţele între mandarine, clementine şi minole! 🙂

Vă recomand şi vouă sweetie. E bun şi arată cam aşa:

File:Sweetie (Citrus).jpg

Singura chestie legată de sweetie e că nu prea ştiu să le aleg. Sunt mai coapte cele verzi-verzi de tot sau cele care au şi pete galbene pe ele?

Ştiţi cumva?

Pentru mai multe informaţii aici