Luaţi de citiţi ce îmi spunea săptămânile trecute o tipă cu care eu vorbesc frumos, din politeţe, nu că am avea ceva puncte în comun, într-un supermarket de unde ne cumpăram fructe, împreună, dar separat.

„Auzi, mi-a zis maică-mea aşa:

– Ar fi bine să te împrieteneşti şi tu cu teacher de la tine de la şcoală. Tu te împrieteneşti numai cu proaste!…”

la care asta mică adaugă în continuare:

„Eh, ştii şi tu cum e, i-am povestit lu’ maică-mea cum eşti tu: aşa cum nu bagi tu în seamă pe nimeni şi cum te ţii cu pe capul sus şi nu-ţi pasă. Eu nu pot să fiu aşa. Eu pun suflet!”

😐

Aşadar, împrieteniţi-vă cu teacher. Eu sunt teacher merciless. Unde mai puteţi găsi aşa ceva? :))

Ca o explicaţie extra, eu nu am trecut prin perioada aia în care să fac pe drăguţa doar ca să le dovedesc oamenilor că eu sunt cea mai faină din parcare. Îmi aleg oamenii cu care relaţionez la locul de muncă, îmi aleg copiii pe care îi meditez, îmi aleg cuvintele de care le scriu şi cărţile pe care le citesc.

Fetele care fac pe drăguţele peste tot pe unde merg, doar aşa ca să se simtă pe un piedestal au rămas puţin în urmă, adică au rămas la 14, 15 ani. Iar pentru unele, din păcate, liceul s-a terminat acum mult timp în urmă .

La fel, dacă eşti învăţătoare sau educatoare, eşti penibilă dacă vrei să concurezi cu alte învăţătoare şi alte educatoare sau profesoare ca să pari tu mai plăcută în ochii copiilor. Până la urmă cei mici nu rămân de la tine decât cu asta.

Mai citez din domnişoara de mai sus:

„Să vezi, în pauze, înaintea orei tale de engleză cei care nu învaţă nimic veneau mai repede din pauză ca să aibă timp să-şi copieze de la colegi tema la engleză! La mine (inseraţi regret exasperat aici) nu făceau asta niciodată. Şi sincer îţi spun, mi-era ciudă!”

Ah, da.

Îşi revenea apoi când îi ierta zâmbind pe cei mici că nu aveau tema, iar ei îi spuneau.

„Doamna, sunteţi cea mai bună!”

http://media-cache-ak1.pinimg.com/originals/be/60/78/be60787d057e57b74c50e411856a20a3.jpg

Lăsăm împărţirile şi înmulţirile pentru săptămâna viitoare! Mai e timp!