Anul acesta am schimbat puţin perspectiva şi am ales să trec pe bune de cealaltă baricadă. Am făcut-o, iar acum procesul este ireversibil.

Aşadar, de azi înainte ŞI eu sunt Moş Niculae.

Adică am fost azi. Dar mi-am păstrat anonimatul. Aşa cum îi stă bine oricărui „moş” care se respectă.

O pereche de bocanci, o pereche de şosete şi o ciocolată. Nu e mult, iar preţul lor la un loc nu ar fi făcut o diferenţă în viaţa mea, dar a făcut o diferenţă în viaţa copilului la care a ajuns acest cadou întârziat. „Întârziat” pentru că la colegii lui  moşu a sosit de aseară, iar pe el l-a ocolit…până azi-dimineaţă la ora 10:00. I-am explicat că la unii copii, moşu’ ajunge mai târziu şi i-am spus că şi eu când eram mică mă miram mereu că, deşi eram foarte cuminte şi aveam doar note de 10, moşu’ venea mai încărcat la colegii mei mai răi. O chestiune de logistică probabil! Sau moşu trebuie să-şi schimbe dioptriile…adică, vă spun,  până şi în cazul lui Ionuţ, moşu’ ăsta chiar nu văzuse până acum că afară e frig şi că el umbla în papuci de gumă la şcoală!

St Nikolaus day!  In Germany and other European countries, the tradition of putting out their shoes for St. Nick to fill.  It is just like what we do here with stockings hung on the mantle.

În fine, ciocolata s-a mâncat pe nerăsuflate, iar copilul -am avut eu impresia că…s-a bucurat mai mult la şosete! Adică lui chiar nu-i venea să creadă că moşu’ pusese în punga lui de cadouri şi şosete noi şi curate. Asta era de neimaginat!

Ajunsă acasă, mi-am dat deoparte de pe faţă „masca anonimatului”. Adică pe propria mamă nu prea aveam cum să o păcălesc că moşu’ i-a lăsat la mine în geantă un parfum. :)) Iar la cât e mama mea de curioasă peste câteva ore va insista suficient de mult încât să afle şi preţul parfumului.

Între timp, coincidenţa coincidenţelor, ce credeţi că i-a mai adus moşul mamei mele? Încă un parfum, aceeaşi firmă, doar că geanta s-a schimbat. Era a surorii mele! 🙂

E fain jocul de-a moşu’! Vi-l recomand şi vouă!