Le urăsc mult, mult de tot. Urăsc să mă uit printre rafturi, urăsc să stau să aleg, urăsc să stau să citesc etichete. Urăsc supermarket-urile şi urăsc mall-urile. Urăsc cum s-au gândit cei care le-au inventat să pună ei frumos totul la un loc, ca să fie comod, la îndemână, ca să fure ochiul şi ca să ne păcălească să cumpărăm mai mult decât avem nevoie.

Să vă dau un exemplu practic şi concret: eu, astăzi. Mă duc frumos, ca o furnicuţă, cu gânduri paşnice la Lidl. Vreau să cumpăr porumb dulce şi ciuperci. Lista mea pornea de la porumb şi se sfârşea la ciuperci. Punct!

Ajung acolo. Dau să cumpăr ciuperci. Soră-mea: „AH, stai, eu cred că e mai bine să iei la borcan, nu din astea la kilogram!”

Da? Adică ne trebuiau ciuperci pentru pizza. Eu nu gătesc. Atunci ca să mă asigur că fac bine ce fac, zic eu, cu o bunătate candidă, să luăm de ambele feluri. Zis şi făcut. Apoi soră-mea zice că ne trebuie şi ketchup. EU zic că mie nu-mi trebuie. Ea insistă că aşa se face pizza. Cică se pune în pizza şi la pregătire, nu numai la gata!….mno, se duce şi ia al mai mare ketchup pe care eu l-am văzut vreodată în Lidl şi în viaţa mea! Ghiciţi cine a avut onoarea să-l plătească?!!! Hmm, aveţi vreo idee?

Apoi, şerveţele de bucătărie, apoi batistuţe de nas că e ofertă. Soră-mea mi le-a indicat pe toate! Apoi, staţi aşa, văd şi eu o chestie faină, un set de felicitări creativ numai bun de făcut cu copiii, şi aşa aveam chef de atelier de felicitări de Crăciun cu mesaje în engleză şi în franceză. Bune, bune, vrem şi din ălea!

Apoi ia să-mi iau eu echipament de ski. Vă spun, sunt cea mai mare schioare…într-o viaţă anterioară! Uauuuuu, numărul meu, pantaloni de ski pe NEGRU! Purfect!!! Cum să ratez aşa ceva? NU am cum, nu?

Şi mai una, şi mai alta, ajung la casă şi plătesc.

Pentru că am depăşit „suma”, adică cred şi eu că am depăşit-o mai ales că eram pregătită psihic pentru ciuperci şi porumb dulce, primesc un bonus:

142_7422

Un CD cu Andra cântând colinde, aviz fanilor cântereţei! În altă ordine de idei, cât despre mine, acum urăsc şi colindele! :)) Totuşi, apreciez că nu a fost un cd cu Fuego! 😉

Apoi, că doar nu m-am învăţat minte, soră-mea mă duce într-un magazin că cică vrea ea să vadă nişte chestii…:| Ghiciţi cine pleacă de acolo lăsând un milion pe o rochie? Da, exact, eu!!! Soră-mea nimic nu şi-a luat, ea doar mă împingea de la spate, ca un drăcuşor mic situat pe umărul meu stâng să mi-o cumpăr, că e faină, că îmi stă bine, că am nevoie de revelion!!!

Şi da, e faină, îmi stă bine, dar nu e ca şi cum nu aş fi avut ce să iau pe mine de revelion!

În fine, am avut o zi plină azi, cardul meu, în schimb, e mai puţin plin! :))

Dar am primit şi un cadou grozav de la fosta mea profesoară de franceză din liceu! 🙂 Pentru că merit!

142_7424

142_7425