La capitolul călătorii, 2013 a fost un an mai bun decât 2012. Am reuşit să văd locuri noi din ţară şi să poposesc şi într-o ţară străină vecină. Scopul meu era doar să trec frontierele ţării că nu mai le trecusem din ianuarie 2012. Astfel că dorinţele mi-au fost satisfăcute cu uşurinţă, nu a trebuit să mă ducă nimeni în Caraibe. :)) Ungaria a fost perfectă pentru un capriciu atât de mic! 🙂

În ordinea desfăşurării lor am reuşit anul acesta să punctez următoarele:

1: Muntele Mic105_3997

105_3978 2. Maramureş (Sighetu-Marmaţiei şi Rona de Sus)

105_6212

105_6155

3. Ungaria (Hajduszoboszlo, Aqua Palace) 105_6377 105_63874. Haţeg

142_7398

5. Deva 142_7243

6. Hunedoara. Castelul Corvinilor142_7284

7. Rezervaţia de zimbri de la Haţeg.142_7374

8.  Brad (Muzeul Aurului)

142_7146

9.  Muntele Semenic, Caraş Severin

142_7584

Spuneam, la începutul acestui an,  că nu aveam nimic programat pentru 2013 în afară de examene, inspecţii şi cursuri (pe care le-am finalizat cu bine pe toate!). Tot ce mi-am propus mi s-a întâmplat.

Legat de călătorii nu am avut nimic prestabilit, nu aveam un wishlist clar şi speram doar ca lucrurile să mă surprindă plăcut bazându-mă că astfel voi călători mai mult. Spontan. Cred mult în bucuria unei călătorii atunci când aceasta apare în mod neaşteptat.

Asftel că ieşirea la Muntele Mic a fost spontană. M-a invitat colegul de sport de la fosta şcoală în care am lucrat. Am zis da şi m-am alăturat grupului. Peste vară, plecarea spre Maramureş (şi apoi Ungaria) a fost decisă în urma unei simple conversaţii telefonice cu o mătuşă. Am vorbit seara, iar a 2a zi dimineaţă eram pe drum deja.  Weekend-ul spre Hunedoara a venit tot în mod neaşteptat fiind o invitaţie din partea unei foste profesoare de-ale mele de engleză şi totodată şi fostă colegă tot de la şcoala în care lucram. Din păcate, ea nu a mai putut veni astfel că am înlocuit-o cu sora mea. Călătorie surpriză şi pentru fiica cea mică a familiei mele, mai ales că eu am plătit tot! :))

Astfel că până şi la capitolul călătorit spontan, 2013 a fost îngăduitor cu mine. Mi s-au îndeplinit dorinţele.

Acum mai urmează, spre finele lui 2013, să-mi petrec revelionul la munte, pe Semenic. E singura „călătorie” programată dinainte şi recunosc că am aşteptări de la ea. Indiferent de condiţii sau mancarea de care vom avea parte, deşi bănuiesc că vor fi ok, ştiu că va ieşi fain pentru că voi avea alături oameni şi mai faini. 🙂

Pregătindu-mă să închei anul astfel, mai bifez o dorinţă pe care o aveam pentru 2013 şi anume să îmi petrec în mod neapărat sfârşitul acestui an alături de câţiva prieteni într-un alt loc decât acasă.

Am în minte şi un wishlist pentru 2014. Îmi doresc foarte tare fie să mă reîntorc în Franţa, fie în Anglia pentru o şedere de cel puţin 2 săptămâni- asta undeva la vară. Apoi pe lista eventualelor ţări pe care le-aş putea vizita intră şi Spania sau Serbia. Dacă reuşesc o combinaţie Franţa, plus Serbia voi fi mai mult decât fericită.

Serbia, deşi atât de apropiată de mine, nu mi-a fost dat să o văd! Îmi doresc mult să văd Belgradul căci deşi  e muuult mai apropiat decât Bucureştiul de locul în care locuiesc, încă nu am ajuns să-l vizitez, deşi în capitala ţării am poposit deja de două ori. De asemenea, mi-aş mai dori să vizitez mai pe îndelete 2 oraşe mari din ţară. Acum mă gândesc la Cluj şi la Sibiu. Am trecut de nenumărate ori prin Cluj, dar niciodată nu m-am oprit să-l văd. Şi prin Sibiu am trecut, de 2 ori cred, iar povestea e aceeaşi.

Şi cam atât, adică îmi pun în minte un wishlist cuminţel, pe care să pot să-l bifez cu uşurinţă şi care să fie pe măsura posibilităţilor mele financiare că timp liber voi avea din plin! Să sperăm ca va fi doar de bine! Eu oricum, încă las loc liber, propunerilor de călătorie surprinzătoare şi neaşteptate! Sper să fie şi din acelea!

Travel Wishlist

sursă foto: Pinterest.com