Publicat în Gânduri şi motive, Personal

de Revelion şi după


M-a prins anul nou îmbrăţişând oameni. Oameni dragi şi buni, deştepţi şi tineri, frumoşi, modeşti, cuminţi şi cu minte şi sufăr de o mândrie fără de egal că am fost printre ei şi că ne cunoaştem.

Nu am văzut artificii decât vag, printr-un geam aburit. Am auzit nişte petarde. Am dat peste cap un pahar de şampanie, am ciocnit paharele în grup şi nu mai ştiu în ochii cui m-am uitat: eram mai preocupată să ciocnesc paharul cu toată lumea!

Îmbrăţişările au fost lungi şi sincere.

Am intrat în noul an într-un mod liniştit.

Câteva ore mai târziu nu a mai fost atât de liniştit că s-au luat nişte băieţi la „trânte” verbale care probabil, într-un context mai puţin obositor, ar fi fost şi ele amuzante.

În fine, am văzut zăpadă, a fost alcool, a fost carne.  Ca la români!

Nu am nimerit printre noi oameni aiurea. Nu s-a bătut nimeni. Nu s-a împins nimeni, nu ne-am deranjat reciproc. Am fost civilizaţi! Am văzut că Rânca a oferit surprize turiştilor de Revelion anul acesta!  :)) Chiar aşa, de când nu se înţeleg bucureştenii cu oltenii? Last time I checked, manelele se ascultau cel mai mult în aceste două zone din ţară! Dar nah, acum, să-mi fie cu iertare, nu e ca şi cum pe străzile Banatului se aud frânturi de jazz la fiecare pas! :))

Am dansat o sârbă interminabilă chiar înainte de miezul nopţii, deci mi-am luat la revedere de la 2013 mai dinamic decât am reuşit să fac asta vreodată în vreun an anterior. Nici nu am mai dansat sârbă până atunci. Oricum, că tot revin la olteni, mi-am dat seama că sunt foarte optimişti. Sârba lor are doar paşi înainte. Hora simplă din Banat are paşi înapoi la intervale regulate!

Mi-am făcut lista aia lungă pentru 2014 cu multele mele aşteptări de la noul an şi acum o simt cumva apăsătoare. Mi se pare că pun singură presiune pe mine. Şi aşa a fost un gest de curaj să o public! Poate funcţionează la nivel mental şi chiar mi se direcţionează paşii spre soluţii convenabile mie! Nu de alta, dar deja citesc a doua carte de poveşti şi caut cărţi în franceză! 🙂

Pe final, câteva melisme manelistice franţuzite:

2 gânduri despre „de Revelion şi după

  1. Hey, eu chiar voiam să mă adresez ţie în articolul ăsta. Că băusem votcă înainte de momentul „sârba” şi chiar mă gândeam că poate nu-mi amintesc corect în ce direcţie mergeam! :))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s