După ce am citit pe Bialog şi apoi şi la Andreea despre cum se îmbracă lumea în vacanţă, mi-am luat şi eu pozele la purecat să văd dacă am sau nu anumite cutume vestimentare în perioada vacanţei. Bine,” purecat” e mult spus, că nu am prea avut multă răbdare, dar să ştiţi că exerciţiul meu a fost unul interesant!

Am descoperit, în mod surprinzător, că există o varietate în ţinutele mele şi că, într-o oarecare măsură, încerc să ţin cont de locul în care mă aflu şi nu neapărat de comoditatea ţinutei. Adică încerc să mă amestec printre localnici şi să nu se simtă aerul de turistă. Că tot vorbesc despre asta acum, nu ştiu cât de tare am reuşit să scap de aerul de turistă, cert e un lucru: în străinătate am scăpat- şi nu asta a fost intenţia mea– de aerul de româncă! Nu am fost crezută când spuneam că sunt româncă! Şi nu puţine au fost cazurile în care a trebuit să fac muncă de convingere în acest sens! Dar acum chiar nu m-aş mai sinchisi. Oricum, recunosc, eram măgulită atunci când credeau că sunt de origine scandinavă.

Revenind la haine, nu m-aş fi aşteptat să văd astfel de diferenţe. Eu urăsc să fac bagajele de dinaintea unei călătorii şi nici nu prea pot să-mi explic cum de am reuşit să schimb atâtea! Ce-i drept, bagajul meu nu e niciodată unul conceput pentru a fi practic. Mereu mi-am zis că e un defect feminin, dar uite că acum îmi pare calitate! 🙂

În străinătate:

Provence, Saint Remy (2011)

Provence, Avignon, 2011

Tot în sudul Franţei, la Mediterană. (2010)

Paris, decembrie, 2010

Paris, februarie, 2011

Paris, februarie, 2011

Londra, decembrie, 2011

Ungaria, august, 2013

Nordul Spaniei, Figueras, octombrie, 2010

Sudul Spaniei, Andaluzia, decembrie, 2010

Marea Britanie, Lincoln, ianuarie, 2012

În ţară:

Maramureş. Sighetu Marmatiei, vară, 2012

Maramures. Sighet. Muzeul Satului. 2011

Cimitirul vesel de la Săpânţa. 2011

Bucureşti, 2010

Semenic, 2014

Cheile Nerei, 2012

Muntele Mic, 2013

Maramures, vară, 2013

Maramures, vară, 2013

Resita, 2011

Mă declar mulţumită de mine şi îmi pare rău că nu am mai multe poze din vacanţele din vremea liceului pentru că aşa aş fi putut observa cu o mai mare uşurinţă felul în care hainele pe care le îmbrac s-au schimbat de-a lungul timpului. Şi mai recunosc o chestie, şederea în Franţa m-a ajutat mult în alegeri (vedeţi aici)!