Spuneam într-un post anterior că cea mai faină meserie din lume mi se pare cea de librar şi că, în aceeaşi măsură, cel mai fain loc de muncă e o librărie. Îmi imaginez că, precum în toate condiţiile de lucru, sunt oameni şi oameni şi că mai sunt şicane şi între librari. De asemenea, mă gândesc că pentru cine are o mică afacere din aşa ceva, nu este chiar foarte uşor într-o lume din ce în ce mai pe grabă şi din ce în ce mai lipsită de timp pentru a citi, dar chiar şi aşa, cu toate (eventualele) micile probleme de la locul de muncă, cred că e mai fain să stai printre cărţi apoi, decât să fii într-un birou sau într-o fabrică într-o atmosferă tensionantă.

Citeam la un moment dat într-un articol că cel mai dorit loc de muncă din România, adică cele mai multe aplicări online ale unor eventuali doritori, a fost postul de librar la Cărtureşti. 🙂 Şi, cu o sinceritate mare, mare, recunosc că până şi eu aplicasem la jobul respectiv undeva imediat după facultate, dar din miile de cv.uri trimise, şansele tuturor erau nule. Apoi, la câţiva ani după, am împărţit o cameră de cămin cu o fată care lucra (şi încă lucrează) la Cărtureşti! Ţin minte şi acum că eram în cameră când ea intrase pe uşă. M-am uitat la ea şi i-am spus instant, fără să ştiu însă cu ce se ocupă şi cum o cheamă: „Mie o să-mi placă mult de tine!” Şi aşa a fost!

Se numeşte Lucia şi lucrează la Cărtureşti-ul din Unirii din Timişoara. Mi se întâmplă şi acum, la câţiva ani după vara în care am împărţit camera aia de cămin la parter, să întru în Cărtureşti-ul respectiv doar să văd dacă Lucia e cumva la serviciu. De cele mai multe ori însă, nu intru, dar lungesc capul şi gâtul să mă uit după ea! :)) Nu, nu sunt o obsedată! E doar o fată foarte simpatică! Ca mai toţi oamenii de la Cărtureşti! Şi din librării de altfel! Şi adesea evit să intru în librării din motive financiare- ca să o spun pe cea dreaptă!- din momentul în care am trecut pragul unei librării, nu pot să ies cu mâna goală! :)) Şi, din păcate, cărţile nu sunt chiar aşa un bun de consum, precum berea, să zicem! Deşi poate că ar trebui să fie întocmai! :))

Păi nu?

Square Books in Oxford, Mississippi, near Ole Miss, is one of the largest independence bookstores in the US. Next door are Off Square Books (travel & cookbooks) and Square Books, Jr.

Bookstores,Coffee & Dads ...

mindingshop - Love Bookstores!

bookstores - at the rate of ebooks growing, and bookstores closing (e.g. Borders)... hopefully hard copy books and bookstores will not be in this category

I love charming little bookstores like this

Bookstores...and what a good thought

Bookstores

For the homeless

sursă foto