Mi-aş dori ca prostul nostru cel de toate zilele, dacă tot e prost, să-şi asume condiţia şi să nu mai fie şi fudul! Şi, Doamne, ce teamă mi-e de ei: de proştii noştri fuduli…

Am impresia că ne sufocă, pe noi, ăştia care vrem totuşi să facem lumea asta o lume mai bună. Parcă-s o caracatiţă gigantă! Parcă nu se mai termină! Există oare pe undeva o matrice după care se alcătuiesc şi sunt rulaţi apoi pe repede-nainte, pe vreo bandă, trimişi fiind la înaintare şi puşi în funcţii de conducere?

Şi pe lângă prostia de care dau dovadă şi închipuirea lor direct proporţională, aceste creaturi, care pretind forme umane obişnuite irisului omenesc, încearcă din răsputeri să-i tragă în dreptul lor, adică undeva mult sub nivelul mării, şi pe oamenii care sunt sus, moral, profesional şi emoţional. Că la ei în mocirlă vrea toată lumea, nu?

Indiferenţa îmi pare a fi arma cea mai puternică. E o mişcare elegantă: ţinem capul sus şi privirile spre orizonturi mai largi. Nu, nu zic să călcăm pe nimeni în picioare. Să fim serioşi, până şi aşa le-am oferi prea mult din timpul şi atenţia noastră. Să ne intre pe o ureche şi să treacă repede pe cealaltă ce spun astfel de personaje. Spre binele nostru! Pe mine m-ar apasa adânc pe creier sa ascult tot „personajul” de fiecare dată! Ultima oară când am făcut un gest din acesta, de ascultare naivă, m-am simţit prost o săptămână…că mi-a fost dat să cunosc o aşa persoană!

i promise im not antisocial

Şi da, am un nume pentru asta: antisocial! Dar, sunt sigură că ştiţi, cei antisociali comunică foarte mult…între ei! 😉