Continui lista de personaje preferate de prin serialele la care mă uit cu Diane Lockhart din The Good Wife (în română serialul a fost tradus prin Soţia Perfectă).

Diane este unul dintre cei doi cofondatori şi parteneri ai firmei de avocatură Lockhart& Gardener. Este, din punctul meu de vedere, avocatul prin excelenţă, deşi ştiu că e doar un serial şi mai ştiu şi că în viaţa de zi cu zi nu prea cunosc avocaţi cu excepţia a două colege de clasă din liceu care acum practică avocatură, dar nici pe ele nu le-am văzut la locul de muncă. Oricum, dacă toţi avocaţi ar avea caracterul lui Diane lumea ar fi mai bună.

Diane este femeia de afaceri perfectă, este diplomată, inteligentă, cu vederi politice sănătoase şi mai este şi feministă până-n măduva oaselor! Şi pe bună dreptate! Nu apelează la tertipuri ieftine pentru a-şi câştiga cazurile şi cântăreşte de două ori înainte de a face un eventual pas care să-i compromită postura şi integritatea. Susţine drepturile femeilor pe care, de altfel, le reprezintă cel mai bine în instanţă, are o viaţă socială activă, nu este căsătorită (până în sezonul 5 când face acest pas, din dragoste), deţine un căţel pe nume Justice şi este mentorul de la distanţă al personajului principal din serial, Alicia Florrick. Sfaturile ei sunt mereu pertinente şi constructive!

Actriţa care joacă acest rol este Christine Baranski şi mare mi-a fost mirarea să descopăr că aceeaşi actriţă joacă şi rolul mamei lui Leonard Hofstadter din The Big Bang Theory, un alt serial cu care sunt la zi. Atât de bine joacă rolurile respective încât, eu una nu mi-am dat seama că e aceeaşi actriţă la mijloc până nu am citit asta pe IMDB. Christine Baranski are un total de 11 nominalizări la premiile Emmy, iar anul acesta împlineşte în mai 62 de ani! O altă informaţie şoc pentru mine! Nu m-aş fi gândit nici în ruptul capului că are peste 60 de ani!

Diane Lockhart in a purple long-sleeve dress and peep toe shoes with bows #thegoodwife  The Good Wife fashion by costume designer Daniel LawsonChristine Baranski as Diane Lockhart

Inside Diane Lockhart’s office: Julianna Margulies, Christine Baranski, and Robert King. | Exclusive: 17 Behind-The-Scenes Photos From "The Good Wife"

Christine Baranski

sursă foto