Vine o vreme când începem să apreciem punga sau plasa (după caz), uneori sertarul sau chiar dulapul cu farmaceutice din casă. Aşa ne dăm seama mai uşor că îmbătrânim şi că mai apare pe ici, pe colo, câte o problemă de sănătate, semn major al maturităţii noastre şi, ca atare, nici părinţii sau bunicii noştri nu mai par exageraţi şi/sau ipohondrii.

echinacea

Echinacea

galbenele

Gălbenele

Ei bine, eu nu mă las mai prejos şi mi-am făcut stocul de chestii naturiste! :)) Numai azi le-am luat la rând să văd cât sunt de bogată! Am aşa:

Imunostim

Ulei de cătină

Tinctură de gălbenele

Tinctură de echinacea cu alcool

Tinctură de echinacea fără alcool

Echinacea pastile

Ceai de pelin

Ceai de sunătoare

Ceai de muşeţel

Numai ce mi-am terminat cutia de complex de vitamine Alive.

Şi nu mai am nici ceai verde…

Ca să mai adaug şi că mi-am schimbat şi şamponul, tot de la farmacia naturistă, mi-am luat unul pe bază de petrol.

L-am luat căci în ultima vreme îmi pica părul groaznic şi sunt curioasă de rezultate. E franţuzesc, l-am folosit sâmbătă prima oară, azi e luni şi părul meu încă arată ok. În altă ordine de idei, părul meu devine foarte repede gras, mă spăl pe păr într-o zi şi a doua zi arată aiurea. 😦

Nu-mi prea place că acest şampon face părul aspru la atingere, părul meu nefiind defel aspru. E destul de plăcut la atingere (părul!), e des (bine, nu mai e chiar atât de des ca atunci când aveam 16 ani!) şi creşte foarte, foarte repede (trăsătură de familie din partea mamei- ea are un păr foarte sănătos şi frumos!).

Singura problemă e doar asta cu pierdutul firelor de păr şi cu cea a firelor despicate, dar din acelea are aproape toată lumea, deci nu fac un caz din asta. Poate nu aş fi făcut unul nici din picatul părului dacă nu m-ar fi speriat soră-mea cu tot părul bălai care înfunda din 5 în 5 minute aspiratorul…

DSC01184

              Dovadă de păr lung şi sănătos. Prin decembrie, 2009, în Orşova!

Acum, nu mă înţelegi greşit, nu e din seria „I want it back!”, e pur şi simplu din seria „trec anii şi părul meu nu mai e ce a fost!”…Dar cumva, îl facem noi să fie la fel! 😉 Şi revenim cu dovezi! 😀

p.s. Primăvara asta a fost cea în care am consumat cantităţi industriale de spanac, iar urzicile nu au fost niciodată mai bune! :)) Scrisesem la un moment dat pe facebook următoarele:

La 26 de ani am descoperit cât de bune-s urzicile şi spanacul! :)) Copilul Mirela de acum 16 ani de zile trebuie să fie foarte dezamăgit în aceste momente! 

…şi am primit „recenzii” pozitive de la cei de vârsta mea, adică se pare că nu sunt singură prin lobodă! Şi tare m-am mai bucurat! :))