• Mă gândeam să scriu aici câteva rânduri despre primul meu zbor cu avionul, inspirată de o postare de pe facebook şi de comentariile care au urmat după vizionarea unui filmuleţ drăguţ (deşi reclamă) cu două bătrânele care zboară cu avionul pentru prima oara …şi pe care îl recomand căci e de-a dreptul impresionant de cât de frumos e tot ce se întâmplă acolo, e despre bucuria unor lucruri simple în lumea noastră din ce în ce mai tehnologizată…

Pe facebook, eu am spus aşa:

Mie mi-a amintit de când am zburat eu prima dată şi lângă mine era o doamnă mai în vârstă din Craiova! Şi a fost atât de simpatică, m-a întrebat ce să facă pentru că nu a mai zburat până atunci! Ştiu că i-am spus: „Doamnă, nici eu, dar o să fie bine! Avionul e mai sigur decât trenul!” :))

O colegă de facultate, acum în Arabia Saudită, a adăugat:

Claudia: Eu eram cu Alexandra la primul meu zbor, intr-un avion micut, micut de la Tarom. Si i-am zis: „Daca toate avioanele decoleaza si aterizeaza ca acesta, eu nu mai vreau sa zbor in veci.” Am avut si ceva turbulente, dar pana la urma am trecut cu bine peste prima experienta. Acum am inlocuit trenul din Romania, cu avionul in Saudia…pt ca aici nu exista trenuri, iar preturile biletelor de avion sunt rezonabile! Insa de avion ca cel din Romania nu am mai avut parte! Si sper sa nu mai am! :)))

Iar un prieten bun, fost coleg de facultate şi el, ni s-a alăturat în comentarii:

Florentin: primul meu zbor: singur, bucureti- larnaca (cipru)- tarom, avion mare. excited, un pic ratacit (trasatura permanenta)…Tot drumul am avut urechile atat de infundate incat nu am auzit nimic din ce ziceau flight attendants, prin urmare am zis da la tot ce ma intrebau. asa ca am primit pe rand, mancare, bautura, desert, casti pt muzica, practic absolut tot ce aveau de oferit :))))))). zborul foarte ok, fara turbulente. doar eu am fost surd. :))))))))
Suntem trei oameni cu aceeaşi pregătire profesională, cu destinaţii diferite (eu mă îndreptam spre Anglia, Claudia spre Bucureşti, iar Florentin spre Cipru) aflaţi la primul zbor, în ani diferiţi şi cu experienţe atât de personalizate. Şi mi se par deosebite şi frumoase fiecare în parte şi sunt sigură că fiecare dintre noi are povestea lui specială legată de primul zbor…
Eu mai adaug atât. Am fost fericită atunci, iar la întoarcere acasă mi-a părut rău că mai trebuia să şi aterizez. Îmi doream mult de tot să rămân suspendată undeva printre nori. De ce?
Pentru că:
 110_6741 110_6743  110_6747  110_6749  110_6753  110_6756 110_6757 110_6758 110_6759