După ce că mă plimb zilnic schimbând 3 mijloace până la locul de muncă, 3 la dus, alte 3 la întors (să ne fie clar!), tot nu sunt liniştită şi am chef de alte plimbări. Nici nu mai contează mijlocul de transport, nu mai am pretenţii…anul acesta le-am experimentat pe toate! :)) Păcat că nu am cum să ajung cu avionul la şcoală…sau cu barca! Că în mod sigur le-aş fi încercat şi pe respectivele!

Ei bine, atunci problema mea care e?…căci am una! Nu prea găsesc oameni cu chef de plecat! 😐 Am tot insistat şi insistat, dar nimic! Nu are lumea bani, chef sau timp. Poate nu sunt eu suficient de convingătoare, dar sincer, m-am săturat de cât am tot încercat să conving să mergem un weekend pe undeva! Nici nu conta unde, în ţară, în străinătate, fără pretenţii de cazare şi fiţe de vacanţă de soi! Am căutat agenţii, linkuri, am prezentat oferte şi nimic, niciun răspuns pozitiv!

Am mai călătorit singură, deci nu e o problemă asta pentru mine. Sunt obişnuită. Ba chiar am găsit partea convenabilă din toată chestia asta!

The best travel motto to live by. www.trippy.com #trippy #travel #wanderlust

Şi totuşi…eu înţeleg că suntem diferiţi şi avem opţiuni variate…Sau că vedem viaţa în nuanţe cât mai diversificate şi din pespective total opuse. De la caz la caz! Dar uneori nu prea pot să pricep anumite gesturi. A nu se înţelege greşit: nu judec, doar că mi-aş dori să pricep şi nu pot! Oricât aş încerca!

Am vorbit azi cu o fata, de vârsta mea, şi am rămas perplexă! La propriu! Domnişoara, vânzătoare într-un magazin oarecare, şi-a permis un moft şi anume şi-a cumpărat ultimul tip de telefon inteligent, Samsung S5 parcă…Dar nu l-a cumpărat oricum, ci cu rată. Acum va plăti lunar, timp de un an, undeva peste 2oo ron! 😐 Nu ştiu, voi vedeţi un sens în toate astea? Are salariu minim pe economie, nu are o funcţie importantă şi, în loc să investească banii în ceva mai constructiv, plăteşte acum rate! Pentru un telefon!!!

Mi-a spus că doar husa telefonului costă încă aproximativ alţii 200 de roni şi că, într-adevăr, după ce a făcut gestul a realizat că s-a hazardat şi a început să plângă! Cam o săptămână! :)) Ca să nu mai adaug că tresare de fiecare dată când nepoţii se ating de telefon sau că a făcut o adevărată criză când, într-o dimineaţă, l-a găsit pe jos!

imgur: the simple image sharer

Ei bine, nu-i era mai bine să investească suma respectivă într-o călătorie pe undeva? Putea să aibă parte de vreo 2 concedii de 10 zile fiecare, în Grecia, într-o singură vară (având în vedere că ofertele sunt cu preţuri începând de la 110 euro, poate putea să aibă chiar trei) ! Sau, nu mai bine investea într-o haină bună? Adică, tot la capitolul imagine ar fi lucrat, dar era mai eficient, zic eu!

În fine, poate sunt eu atehnică, demodată, în urmă cu tehnologia şi cu gândirea modernă, dar eu NU aş fi dat atâţia bani pe un telefon într-un asemenea caz! De fapt, eu pentru mine nu fac asemenea gesturi! Am două telefoane, merg ok, mă aud foarte bine cu oamenii la telefon! Sunt mulţumită! Şi pun pariu că fata asta cu telefonul ultra mega performant nu e mai fericită decât mine acum! :))

P.S: Dacă ştiţi oameni care strică banii pe drumuri dintr-o parte în alta şi nu pe telefoane, aş fi interesată să-i cunosc! :)) Cel puţin pe ei îi pot înţelege fără dificultăţi! 😉

 

sursă foto