Şi nu, de data asta nu este cu şi despre Eurovision. Nu critic câştigătoarea, fie el de fapt un transexual, căci am zis că are o voce bună! Şi o rochie frumoasă! Nu am votat, mi-ar fi fost mai drag să câştige Olanda, piesă de care ziceam că sunt îndrăgostită, dar chiar şi aşa, mă bucur mult că europenii au situat-o pe locul 2…

Ai noştri români, Paula Seling şi Ovi s-au descurcat nemaipomenit. Nu avem ce le imputa. De vină e faptul că, şi acum urmează BREAKING NEWS, românii nu sunt iubiţi în Europa! Nu e vina lor, aşa cum nu e nici vina surorilor gemene reprezentate ale Rusiei că ele cântau pe scenă în numele ţarii lor… Nu făceau nimic rău, dar nah, toate huiduielile ălea erau pentru musiu’ Putin şi deciziile lui politice şi, la o adică, de ce să nu fiu sinceră, m-am bucurat şi eu, ca oricare om din imediata vecinătate a Peninsulei Crimeea, la huiduielile auzite în sală adresate lor!

Tensiunea de care vreau să vorbesc, în schimb, e despre tenis! Şi despre Simona Halep! În seara asta e prima oară când m-am uitat la una dintre finalele ei şi, ghinion, a pierdut în faţa Mariei Sharapova! Nu ştiu cum sunt alţii când se uită la tenis, dar eu m-am încărcat de o super energie negativă şi am devenit foarte tensionată, de parcă eu urma să câştig trofeul, nu Simona! :))

Aşadar, am de spus atât: câţi ani o avea Sharapova, că pare-mi-se e campioană cam de când eram eu prin generală?!!! Şi se pare că e „unstoppable”! Şi ea, şi Conchita Wrust!

Aşa, până una alta, m-au terminat pshihic sunetele Sharapovei ori de câte ori lovea mingea! Parcă ar fi fost o gorilă! Şi am înţeles că oricum are peste 1.80 m înălţime! 1.88 m ca să fiu mai exactă!

Simona noastră e o finuţă, un monument de calm! Mi-aş fi dorit mult să câştige, dar oricum sunt sigură că are tot viitorul înainte într-ale tenisului şi lucruri măreţe o aşteaptă.

Nu pot să nu mă gândesc la tot avântul Simonei Halep de anul acesta şi să corelez toate îmbunătăţirile ei la capitolul fizic şi cu acea operaţie de reducere a sânilor! I mean, da, sânii mai mari chiar sunt problematici! Mi-am amintit de liceu, când eram bună la alergări la partea de rezistenţă şi mai puţin la viteză. You know why!

Mi-aş fi dorit să ştiu să joc tenis sau să practic oricare alt sport! Nelocuind într-un oraş mare, şansele mele au fost anulate din start, deşi am fost un copil foarte activ! Cuminte, dar activ. Am alergat mult în copilărie, spre deosebire de acum, când mă caracterizează de minune termenul de „couch potato”!

În fine, simt eu aşa că acum tenisul a luat avânt în România şi că părinţii îşi vor înscrie într-o veselie fetiţele la tenis, în defavoarea gimnasticii care, oricum, nu mai prea e ce a fost!

Şi mai o chestie:

142_8516

Locul de tenis din imaginea de mai sus se află în Belgrad. Am făcut poza atunci când am fost acolo. Era sâmbătă şi nişte copii jucau tenis de zor! Ştiţi unde se află amenajat? E chiar la bazele cetăţii lor (vorbesc aici despre Belgrade Fortress) pe unde zilnic se perindă sute de turişti! Cam aşa, zic eu, se nasc marii campioni! Când au spaţiu de desfăşurare pus la dispoziţie! Să nu uităm de marele Novak Djokovic al sârbilor!

p.s. Se pară că Sharapova are doar 27 de ani!!! Ciudat! De la ce vârstă a început să câştige campionate şi turnee oare?…că acum nu-mi mai iese mie calculul!