Îmi amintesc că am rămas mută şi nu am ştiut ce să spun acum vreo 3 ani (cred!) atunci când am fost întrebată de un francez (pe teritoriul României însă) care sunt pasiunile mele…Atunci nu am ştiut ce să spun! Mi se părea că nu am nicio pasiune, că nu fac ceva special din nimic sau că nu excelez într-un alt domeniu în afara celui profesional.

Sau poate că e ca în imaginea de mai jos:

Hobbies  http://bigideamastermind.com/newmarketingidea?id=moemoney24

:))

Apoi, tot zilele astea, vorbind cu o prietenă am readus subiectul acesta în discuţie, pesemne mă roade tare că simt că nu fac nimic constructiv în timpul liber, iar în ultima vreme am avut o grămaaaaadă de timp liber!

Şi mi-am amintit că totuşi ar fi câte ceva, ce-i drept, nu fac alpinism, nu joc hockey, de fapt nici măcar nu ştiu să merg cu bicicleta, nu sunt vreun artizan în olărit sau mare pictor, dar am grijă să-mi ocup orele goale cu chestii astfel încât nu pot să spun foarte des că sunt plictisită.

În primul şi în primul rând, hobby-ul meu numărul unu ar fi cititul. Da, citesc de când mă ştiu. Şi dacă nu mă prinde vreo carte anume, căci mai am momente ca acum – am 4 cărţi începute şi niciuna nu mă încântă!- citesc blogurile mele preferate! Şi sunt multe! În vacanţa recentă am petrecut zile întregi închisă, citind un blog de travel pe care l-am descoperit recent. Şi mai am de recuperat, am ajuns de abia la postările din 2011! :))

Un alt hobby ar fi cel cu scrisul. Mi-am făcut şi blog, deci e la un alt nivel ca atunci când eram mai mică, dar mereu aveam tendinţa să-mi notez chestii, să-mi fac liste, să am caieţele şi agende sau jurnale. Prin facultate, îmi plăceau foarte mult proiectele pe care le aveam de făcut la literatură şi mereu eram punctată cu nota maximă!

Când am fost mai tinerică, până la intrarea la facultate, făceam goblen. A rămas o activitate dragă mie, deşi de atunci nu am mai pus mâna pe etamină sau ac. Primul meu goblen l-am terminat prin clasele primare, iar primul meu goblen pe bune, făcut pe puncte, deci destul de complicat, l-am finalizat la 12 ani şi reprezenta două fete cântând la clavecin! Pe acela îl am înrămat! Goblenele celelalte, fie sunt undeva printr-un dulap uitate, deşi sunt foarte frumoase, fie le-am făcut cadou pe la rude. Una dintre mătuşile mele din Maramureş are unul înrămat de la mine şi mereu mi-e drag atunci când merg la ei şi văd că încă l-au păstrat! Şi-au schimbat oamenii casa, mobila, dar nu au renunţat la goblenul primit cadou de la mine! Uneori mi se face dor. Adică eram de-a dreptul foarte pasionată! Şi era o activitate care mă relaxa şi mă ambiţiona! Oare ochii mei mai sunt atât de buni ca atunci?

Printre altele, mă lăudasem că mi-am cumpărat o coardă nouă şi că îmi doresc să mă apuc de sărit coarda! Din nou! Uitasem, dar atunci când am fost mică eram tare pricepută la asta, făceam adevărate ture de sărit coarda, alcătuite din sărituri din ce în ce mai complexe şi cu o rapiditate foarte mare. Nu ştiu cât îmi mai amintesc, dar nu strică să reîncerc!

La timpul prezent, ar mai fi călătoritul (deşi încă nu am ajuns la nivelul la care mi-aş dori), ascultatul muzicii (din păcate, mă mulţumesc doar cu asta căci nu am voce), urmăritul serialelor (pe laptop, evident) şi, în cea mai mare parte, aproape zilnic, timpul meu liber este dedicat tot lucrului cu copiii de care sunt fascinată dintotdeauna!

Mai apreciez un concert bun, îmi place să dansez, îmi place să mă întâlnesc cu prietenii mei şi să povestim şi îmi place să fac poze peisajelor frumoase!

Mai e loc şi de alte pasiuni. Nu cred că navigatul pe internet intră la hobby, e mai degrabă un viciu, aşa cum e şi băutul cafelei sau shoppingul online care în ultima vreme pentru mine a devenit o binecuvântare astfel că mă gândeam că trebuie neapărat să-mi mai găsesc pasiuni noi şi ar fi fain să nu mai fie unele statice, că aş avea nevoie de mai multă dinamică în viaţa mea!

Cine ştie? Poate că o să descopăr cât de curând o pasiune nouă, că gândurile de a mă apuca de speo pe care le-am avut în toamnă le-am refulat rapid! Fără nici măcar o singură încercare!

And then they ask what your hobby actually is but it actually IS sleeping and they get offended.

Voi ce hobbby-uri aveţi? Merge cineva la înot? Sau pescuit? Pictură, un instrument muzical?