Mi-aduc aminte de Londra, fără a mă încerca vreun dor anume pentru acest oraş însă. Nu resimt o nevoie acută în a mă reîntorce pe teritoriul englez, nu mă imaginez plimbându-mă pe străzile lui, nu am o listă cu locuri pe care aş vrea să le bifez pe viitor… Cu toate acestea, încă mă bucură mult şi acum faptul că am reuşit să văd această capitală cosmopolită.

Şi mi-am amintit că am văzut:

1. Victoria& Albert Museum (doar pe dinafară)

102_6426

2. Double deckers!

102_6270
3. Saint Paul’s Cathedral (şi pe dinafară şi puţin din interior. pe atunci, acolo, se aflau nişte protestatari care campaseră în faţa catedralei dormind noaptea în corturi, iar ziua luând-o de la capăt cu tămbălăul!)102_6281 4. Millenium Bridge ( foarte fain, pietonal, de pe el se vede foarte frumos celălalt pod renumit. una din pozele mele preferate din Londra e făcută pe acest pod.)102_6294 5. Tower of London (mă aşteptam să fie mai mare şi mai urât, semn că am citit prea mult Dickens! :)) şi da, ştiu că e mare oricum pe dinăuntru, subsol, pasaje şi aşa mai departe, dar uimită am fost de marea de turişti la coadă la biletele de intrare, nu de clădire în sine. Şi da, aveam prea multe de văzut în Londra ca să pierd atâtea ore stând frumos într-un rând civilizat, deşi, în principiu, nu am o problemă cu aşteptatul pentru a vedea un obiectiv turistic!)102_6308 6. Tower Bridge (frumos, frumos, frumos- absolut din toate unghiurile din care l-am pozat!)102_6329 7. Thames (Tamisa adică. Era decembrie, dar părea cam secat bătrânul fluviu. Şi asta se vedea cel mai bine din pozele în care i-am surprins şi malurile. ) 102_6334 8. London City Hall (modern, oricum intrigantă alăturarea de nou, vechi, modern şi tradiţional din Londra!)102_6343 9. Big Ben (Mi-a plăcut, dar cumva, spaţiul în care e aşezat nu-l pune prea mult în valoare!)102_6378 10. London Eye. London cabs. 102_6382 11. Houses of Parliament (impresionant!)102_6396 12. The red phone booth (adesea, loc de joacă pentru oameni mari, după cum lesne vedeţi dovada mai jos!)102_6400 13. Prime Minister’s Office: 10, Downing Street 102_6403 14. Buckingham Palace (care e cam urâţel, după gusturile mele, şi cu o poartă mult prea poleită şi prea încărcată!) 102_6407 15. Trafalgar Square (…oferă o panoramă superbă!)102_6420 16. Picadilly Square (îmi amintesc că eram enervată de un pachistanez care ne-a făcut poza. Ne-a însoţit în a doua parte a călătoriei şi, tipic masculin, voise să ne dea planurile peste cap căci ştia el mai bine! Şi nu, nu ştia! Deşi se lăudase în prealabil cu jobul şi doctoratul său! Şi da, mă enervează intervenţiile astea macho atunci când nu este cerută nicio intervenţie sau, cel puţin, o părere.

Măcar ne-a făcut câteva poze reuşite şi asta, de fiecare dată, doar din prima încercare- eu nu mai aveam multă baterie rămasă pe telefon!)

Din fericire, atât chipul, cât şi numele lui, s-au estompat din memoria mea, dar îmi amintesc că am făcut niţel shopping pe acolo! După ce a plecat! :))

102_6424

17. Natural History Museum (ei bine, aici am pierdut minute stând la coadă. cam 40! dar a meritat, zic eu,  şi am fost extrem de fericită că am ajuns să calc pragul acestui muzeu! Cât despre prietena mea, nu ştiu ce să zic, ea e mai dinamică din fire, dar a stat săraca lângă mine şi mi-a suportat dorinţa şi doleanţele! ieeei!)

102_6425

Probabilitatea ca, pe viitor, să revăd Londra este una mare. Probabilitatea ca biletele spre Londra să fie la un preţ la care sper eu e, însă, nemărginit mai mică! Pentru că, doar Londra pe parcursul unui an, e cam prea puţin drept destinaţie pentru mine, iar pe suma respectivă (cea care ar reveni aferentă unei asemenea călătorii) aş putea să văd două chestii diferite, în două ţări …la fel de diferite!

So, we’ll see, ce şi cum, adică! :)) Până una, alta, nu se ştie niciodată! Aştept să fiu surprinsă, în (mai) bine!

Şi-o să revin în legătură cu Londra căci mai am în desagă unele chestii nepovestite şi nu aş vrea să le rătăcesc prin fundul memoriei! 🙂