Primul blog de fashion pe care am început să-l urmăresc este cel al Danei Rogoz. Şi de atunci mereu o citesc cu drag şi spor! Să ne fie clar, eu nu sunt/ eram o fană sau o admiratoare a Danei Rogoz cea de la televizor. Nu am urmărit Abracadabra şi nici nu i-am urmărit tot traseul profesional, astfel încât nu am nicio părere despre ea ca prezentatoare tv sau ca actriţă! În schimb, am o super părere despre ea ca bloggeriţă. Îmi place foarte mult blogul ei de fashion şi travel, iar când am descoperit-o prima dată am făcut maraton da cappo al fine ca să îi citesc toate postările şi să fiu la zi cu tot ce scrie şi prezintă pe blog.

Nevertheless, vorba românului de pe malul Tamisei, mi s-au părut puţin cam ciudăţele postările de fashion în care ea se îmbrăca într-un anumit outfit şi apoi îl prezenta spunând numele firmelor şi eventual şi preţul (dar asta doar dacă unele cititoare îi cereau informaţii în plus în comentarii).

Evident, acum ştiu mai multe despre blogurile cu o astfel de tematică. Un fashion blog funcţionează pe acest principiu în care deţinătoarea (pardon, bărbaţi, dar încă nu am dat peste un asemenea blog al unui reprezentant al vostru!) alcătuieşte un outfit, îl pozează şi îl prezintă, totul în tendinţă cu ce mai e acum la modă! Am dat subscribe la mai multe astfel de bloguri şi le urmăresc cu o oarecare curiozitate, iar din peisajul românesc mai urmăresc blogul Laurei Cosoi. Nu ştiu dacă am învăţat de-a lungul timpului câte ceva din aceste bloguri, dar oricum părerea mea iniţială cu privire la ele s-a schimbat.

Top 10 Fashion Blogs for Women - I read Corporette literally every single day for work wear style

Înainte, deşi admiram nespus curajul celor care se pozau şi apoi se prezentau în lume, eu înţelegeam din toate aceste apariţii online o doză foarte mare de narcisism sau chiar infatuare. Sincer, cred că totuşi trebuie să existe o „cantitate” de aşa ceva pentru ca o persoană să se fotografieze într-o grămadă de poziţii, variaţiuni pe aceeaşi temă adică, pentru ca apoi să le posteze oferind informaţii despre hăinuţe şi despre cum a simţit glezna stângă bareta de piele a pantofului cumpărat ieri dintr-un magazin exclusivist sau, mă rog, fiecare după caz…

Apoi m-am răzgândit. Îmi place să citesc anumite postări. Îmi place frumosul şi îmi plac multe dintre outfit-urile prezentate. E o chestie de lifestyle. Unele dintre noi pot învăţa câte ceva din aceste bloguri, chestii de bun simţ legate de modă, tendinţele actuale sau efectiv noţiuni elementare de combinare a culorilor sau a materialelor sau despre ce pantofi/sandale am putea folosi la o anumită ţinută.

Evident, nu toată lumea îşi permite să-şi cumpere ce vede online, dar dacă nu aş fi observat până la cei 26 de ani ai mei că bunul gust şi hainele scumpe nu au în mod neapărat aceeaşi traiectorie, aş spune că mi-a fost dat să trăiesc pe pământul acesta drept femeie degeaba! Căci da, ne putem îmbrăca elegant şi cu bun gust şi fără sume exorbitante, e vorba de alegerile pe care le facem şi de simţul estestic şi uneori şi de starea în care ne aflăm în momentul zilei!

Astea fiind spuse, e destul de evidentă tendinţa mea în a aprecia blogurile cu o astfel de tematică. Dacă aveţi recomandări de fashion blogs pe care le urmăriţi, le aştept cu drag! Recent, am descoperit nişte bloggăriţe de acest gen din Timişoara şi am fost foarte încântată, însă fetele scriu destul de rar…sigh!