Azi s-a dat oficial startul bacalaureatului la probele scrise.

Din 2006, când am susţinut eu examenul de bac, şi până acum, s-au schimbat câteva lucruri. Din seria „hehehe, pe vremea mea nu era aşa!”:))

Nu mai există acele probe orale (eu am avut română şi limba franceză oral) cu o săptămână înainte de cele scrise. De fapt, ele există, dar s-au transformat în „competenţe” şi încep a fi date undeva la sfârşitul lunii mai, început de iunie (parcă), şi nu se mai acordă note de la 1 la 10 (de fapt erau de la 6 la 10, rareori pica cineva la probele orale), ci tot felul de echivalente (absurde, dacă mă întrebaţi pe mine)! Una dintre „calificativele” respective este cea de experimentat. I mean, experimentat ar trebui să i se acorde unuia care susţine teza de doctorat eventual, nu unui licean care are câteva cunoştinţe despre nişte autori canonici.

În fine, multă baftă tuturor! Sunt sigură că cine a studiat va culege roadele binemeritate şi mă bucur de existenţa camerelor tot pentru acei  elevi…că de nu ar fi camere, ar copia într-o nesimţire cruntă cei de nivel de 5 sau 6 şi ar ocupa primele poziţii în ierarhia rezultatelor finale. Ştiu ce spun, am trecut prin asta, le-am văzut pe toate, din păcate!

Oricum, surpriză, domnul google m-a făcut nostalgică şi mi-am găsit rezultatele (nu că nu le-aş fi ţinut minte şi singură!), deci acum sunt credibilă!

bac 2006Mă găsiţi la poziţia 8!

🙂

Şi pentru că liceeni deja scriu la proba de limba şi literatura română de zor în chiar aceste momente le mai urez să nu fie ca în imaginea de mai jos:

I'm pretty sure this sums up the life of at least every chemistry student, if not every student ever!

Baftă, copii!

 

//