Am mai multe idei legate de acest subiect, aşadar o să încerc să fac o numerotare banală cât să mă ajute să nu ajung la un amestec prea mare de „wannabe” pieces of advice!

1. Omul care a zis că cea mai mare greşală pe care o poate face un utilizator de cont pe facebook este aceea de a-şi adăuga colegii, a grăit foarte bine! Nu bine, extraordinar de bine! Dacă totuşi faceţi asta din anumite motive -şi aici mă încadrez şi eu-iată cum să procedaţi!

Deşi consumă timp…

Computer Addicted

…şi nu e întotdeauna distractiv, luaţi fiecare prieten de pe facebook în parte şi încadraţi-l în categoria pe care o merită! Eu am categorii separate, colegi de muncă, prieteni apropiaţi, colegi de facultate, prieteni de familie, cunoştinţe banale, and the list goes on. Mi-a luat ceva, dar a meritat! De asemenea, când mi se dă check in sau sunt tăguită în vreo poză fără să fiu pe fază, deşi îmi apare automat pe wall, îmi apare gata restricţionată pe perete fără ca anumite categorii din lista de prieteni să le vadă. Nu, nu am nimic de ascuns şi nici nu am fost beată niciodată în viaţa mea (pe bune!), dar oamenii judecă şi nu am chef să explic cine ştie ce chestie personală.

Eu nu am păţit-o că am fost atentă, dar cunosc cazuri în care domniţe cu poze în costum de baie şi poziţii incitante s-au simţit lezate apoi la locul de muncă în momentul în care au fost gata categorisite într-o anumită subspecie a regnului animal.

2. Am mulţi copii în lista de prieteni. Nu i-am şters, nici nu îi voi şterge pentru că pentru ei, accept-ul meu pe facebook a însemnat ceva la momentul respectiv. Ştiu asta, nu aberez, mi s-a spus. Ei bine, toţi sunt în categoria lor de vârstă pe facebook-ul meu personal şi nu pentru că aş posta chestii idioate şi nedestinate copiilor, dar uneori se întâmplă să-mi placă o melodie şi precum ştiţi, videoclipurile, cam 89% din ele, sunt pline de imagini cu o anumită tentă sexuală! Eu nu vreau ca un copil de 12 ani să vadă un asemenea videoclip prin postările mele, deşi ştiu că-s naivă şi că ei oricum le văd pe toate şi ştiu destule. Cumva, eu ţin la conştiinţa mea şi mi se pare că procedez corect! 🙂

Oricum, în mare, cam tot ce postez e pentru toată lumea! Sunt o decentă, ce mai! :))

3. Nu postez chestii publice decât intenţionat şi de obicei sunt lucruri despre ţara noastră, obiective turistice, evenimente interesante!

Untitled

4. Nu dau accept străinilor! Am aproximativ 800 de prieteni şi cu 99% dintre ei am interacţionat cel puţin o dată în această viaţă, fizic sau virtual! S-a întâmplat să accept la un moment dat o persoana pe care nu o ştiam pentru că dorea să mă cunoască şi avea nevoie de nişte informaţii de la mine în legătură cu un anumit proiect, lucru valabil şi într-un alt caz pentru o altă tânără care voia să colaboreze cu mine. Ambele persoane mi-au fost recomandate.

Quotes and Images

5. Viaţa personală este foarte personală şi pe facebook. Nu am postat niciodată poze sărutându-mă cu cineva sau nu mi-am făcut oficial statutul relaţional via facebook.

-va continua-

sursă foto