Stau şi mă minunez pe facebook de numărul mare al check in-urilor în rândul puberilor şi adolescenţilor care se întâlnesc la o terasă la o cafea…Nici nu mai ştiu exact cu ce vârstă încep, dar preponderent sunt fetele cele care beau cafea de foarte mici şi cred că vorbim de vârste între 13 şi 15 ani pentru debutul lor într-ale cofeinei. Băieţii, în schimb, sunt mari fani energizante. Le beau ca pe apă. Tot de la vârstele astea.

Să fie oare predispoziţia feminină spre bârfă cea care le face pe fetiţe să consume cafea atât de repede? Cât despre băieţi, nu înţeleg…La vârsta respectivă ar trebui să aibă cu toţii energie, fără energizante şi/sau tutun.

Zilele trecute îmi povestea o domnişoară că s-a apucat de băut cafea constant, în fiecare dimineaţă, la aceeaşi oră, când a observat că astfel, gustând din cafeaua mamei ei adică, nu mai adoarme la liceu cu capul pe bancă. Ea zice că i-a fost utilă cafeaua în liceu, eu zic că nu…Deja repetă bacul a 5a oară…

Omg, my spirit animal shaped out of my favorite thing in the world??? My day has just been made :)

Personal, am început să beau cafea în mod constant târziu. A venit la pachet cu prima mea slujbă mai serioasă ce aducea cu ea un program rutinier. Până atunci am avut doar orare flexibile de muncă şi nu am simţit nevoia să-mi creez un alt ritual. Aveam 24 de ani. Să fiu eu cea întârziată tare? Sau se grăbesc copiii de azi să fie adulţi prea repede?