Ieri câteva colege au căutat pe harta lumii insula Mauritius pentru că ni s-au alăturat în echipă câţiva colegi noi de acolo.  Au sosit oamenii astăzi după câteva peripeţii pe teritoriul francez: ca de obicei, în Franţa e grevă şi au rămas prinşi puţin mai mult decât ar fi trebuit în Paris! Cu toate acestea, au ajuns dragii de ei la destinaţia finală, aka Timişoara, pregătiţi să muncească alături de noi sau „deasupra”  noastră…încă nu ştim exact!?!?

Până una alta, oricât de frumos şi de exotic sună pentru unii ideea de insulă în mijlocul oceanului, pe mine aproape că mă îngrozeşte! :))

I mean, Mauritius e situat aşa:

Amplasarea Mauritiusului

După cum vedeţi e în Oceanul Indian, iar cel mai apropiat vecin nu e tocmai aproape, deşi vorbim în cazul acesta de Ile de la Reunion. Aşadar, sunt conştientă: nu face nimeni contrabandă cu ţigări înspre sau dinspre ţara vecină, nu au cu cine să-şi împartă frontierele, nu sunt priviţi urât de naţiunile de lângă (cum ar fi ţările U.E. raportate la România) pentru că e mult prea plin de apă totul ca să aibă vecini bot în bot şi totuşi…

pe o insulă mică în mijlocul unui ocean?

Ca vacanţă aş rezista! Ba chiar mi-aş dori să ajung în Ile de la Reunion de exemplu, dar aş face asta în ideea că nu risc eu chiar în săptămâna respectivă, să zicem, să crească valurile oceanice şi să ne înghită pe toţi…

Mă simt mai sigură şi mai în control când ştiu că sunt înconjurată de mult pământ şi că sunt în Europa, aşa bătrână cum e ea, deşi ştiu că teoria asta poate oricând să pice din picioare- nu avem tsunami, dar avem cutremure pentru asta!