Am fost la Operă la balet! Ştiu că sună cam confuz, că am reuşit să-mi bag în ceaţă o mătuşă şi o verişoara cu propoziţia asta, dar chiar aşa e! Adică am fost să văd balet în clădirea Operei din Timişoara!

A fost o invitaţie din partea unei colege. Ca un om incult ce sunt, am zis (din nou!) da şi m-am hotărât că merg. Mi-a zis că piesa se numeşte Dancing Queen, iar eu, în neştiinţa mea de blondă am crezut că e balet clasic cu ceva regină ce dansează!

Mai mult decât atât nu am putut să mă înşel! De fapt este dancing Queen, în sensul că a fost balet-rock în două acte, pe muzica formaţiei Queen şi era povestea unei cariere, a lui Freddie Mercury ca să fiu mai exactă.

via timpolis.ro

 

Nu pot să spun că mi-a displăcut per total, dar dacă aş fi ştiut despre ce e vorba, cel mai probabil nu aş fi mers căci mie nu îmi place Queen! E de fapt un punct foarte sensibil căci muzica lor îmi aminteşte de o persoană de care nu vreau să-mi amintesc! Makes sense?

Ca să fiu totuşi echitabilă, recunosc că sound-ul a fost unul bun, că melodiile s-au auzit aşa cum trebuie şi că a fost interesantă transpunerea vieţii lui în dans, corelând episoade din viaţa lui cu anumite melodii şi versuri. Partea cu versurile în schimb, …ei bine, erau traduse pe un ecran mare în română, iar break through a fost tradus cu penetrare. Acum, nu-s eu cea mai şmecheră într-ale traducerilor, dar chiar…penetrare?!!! În contextul unor versuri emoţionante totuşi…

via timpolis.ro

 

Şi pentru că sharing is caring, iar eu nu ştim decât chestii generale despre Freddie, pot să vă spun şi vouă câte ceva despre viaţa lui din cele aflate aseară:

– Freddie Mercury nu era doar gay! Era bisexual de fapt, dar a avut de-a face mai mult cu bărbaţi decât cu femei.

-Iubirea vieţii lui a fost totuşi o femeie, Mary Austin,  cu care la un moment dat a avut planuri de căsătorie, dar după ce i s-a urcat vedetismul la cap, a renunţat la ea. Viaţa face, ca aceeaşi femeie, în momentul morţii lui, să fie cea care l-a ţinut de mână în ultimele momente. Şi tot ea i-a moştenit milioanele după moarte.

– Freddie organiza petreceri monstru cu tot cu orgii şi făcea cadouri exorbitante prietenilor şi apropiaţilor săi, lucru valabil şi pentru multitudinea sa de parteneri sexuali.

-petrecerea dată cu ocazia împlinirii vârstei de 35 de ani a durat o lună de zile. Un hotel întreg a fost închiriat şi a curs şampanie în valoare de 200.000 de dolari.

– se culca cu bărbaţi şi femei la întâmplare, dar pe lângă asta a avut o relaţie stabilă cu managerul formaţiei care a murit tot de SIDA.

-în New York, frecventa un club de gay, faimos pentru practicile homosexuale agresive cu care-şi delecta publicul.

– înmormântarea lui Freddie Mercury a fost una foarte restrânsă, cu doar doi preoţi ai religiei persane, Zoroastru, părinţii lui şi membrii formaţiei Queen.

– Elton John, şi el gay, a fost cel mai bun prieten al lui Freddie din lumea showbusiness-ului, iar la înmormântare şi-a luat rămas bun printr-o inimă formată din 800 de trandafiri roşii. Eu sunt curioasă dacă între ei nu a fost ceva mai mult decât o amiciţie totuşi…

– La înmormântare au mai trimis flori şi George Michael, David Bowie şi Boy George.

Partea cea mai emoţionantă din spectacol a fost cea în care s-a auzit şi s-a dansat pe această melodie:

Recomand spectacolul fanilor Queen şi mai spun că în sală a fost un număr surprinzător de mare de elevi şi de adolescenţi care cunoşteau toate versurile! 🙂