Goana după seriale pe care să le urmăresc ore-n şir s-a mai domolit de când timpul meu liber s-a limitat considerabil, dar acum, în concediu fiind şi cu un internet bun (netul de acasă merge de zece ori mai bine decât cel din Timişoara!) am avut dispoziţia şi liniştea necesară în a recupera. Drept e că, iniţial, mi-am zis că aş putea să recuperez cu cititul, dar nu am prea avut starea necesară aşa că am început cu serialele.

În acest moment sunt la zi cu Orange is the New Black, The Big Bang Theory, Modern Family, New Girl şi Game Of Thrones. Bine, cu OITNB şi Game of Thrones sunt la zi de astă- vară de când am fost în vacanţă, dacă s-ar mai fi filmat sigur nu aş fi fost…căci nu apuc acum decât să mă uit la cele 3 sitcom-uri rămase pe listă. Am rămas foarte în urmă cu noile sezoane din Homeland şi The Good Wife şi deşi mă gândeam să le urmăresc pe ele acum,  am început însă un nou serial: Masters of Sex.

Am terminat mai înainte primul sezon şi sunt „beyond excitement” în privinţa lui. Ca de obicei, nu m-a prins din prima clipă (ca şi în cazul lui OITNB am văzut primul episod acum ceva timp), dar m-a impresionat la revenire, când iată, mă declar mare fană.

În primul rând este un serial cu şi despre doctori…altfel! E despre sexualitate, dar nu aşa cum aţi gândi-o luându-vă după titlu. Contextul social istoric, progresele în domeniul medicinii şi ştiinţei în anii ’50, felul în care femeile erau privite în domenii până atunci strict masculine şi curajul de a face studii cu tematică sexuală într-o lume puţin deschisă spre astfel de subiecte fac din această dramă inspirată din realitatea anilor respectivi şi a căror doi protagonişti au fost precursori în acest domeniu un show care trebuie urmărit.

M-a impresionat foarte mult povestea doctoriţei DePaul  care a dus o luptă la propriu şi la figurat în a introduce testele Papanikolaou în spitalul în care lucra pentru a depista cancerul de col uterin la timp pentru multe femei. Astăzi, cum astfel de lucruri par atât de banale uităm cât de lungă a fost calea până a se ajunge în acest punct. La fel cum multe femei „uită” deseori acum să meargă regulat la un ginecolog pentru un control de rutină…

The real dr. Masters and miss. Johnson

It’s based on a story that’s extremely important and fascinating but that hasn’t been talked about much. | 19 Reasons You Should Be Watching "Masters Of Sex" Right Now

Protagoniştii serialului:

Masters of Sex (TV Series 2013– ) Showtime original series season 1- season 2 to air July '14

Acest serial este recomandarea anului din partea mea, deşi la final de decembrie! Do watch it, please!