Când mi-am alcătuit lista de rezoluţii pe vremea asta anul trecut, adică fix în ultima duminică din an, am scris aşa:

…ştiu că riscul de a fi dezamăgită pe măsură ce aşteptările sunt mai mari e unul foarte ridicat, o să vedeţi că am reuşit să păstrez bunul simţ în toate.

Pe atunci, evident, nu ştiam ce urma să mi se întâmple, dar mi s-au întâmplat destule, mai ales în a doua jumătate a anului, luna august fiind cea care a schimbat cursul anului definitiv din mai multe puncte de vedere.

Lista a avut 25 de puncte şi, pentru că mă axez doar pe partea pozitivă a lucrurilor, le reiau aici doar pe cele care s-au concretizat:

1. Să fac mişcări inteligente legate de job şi să nu mai întâlnesc în traseul meu profesional oameni care să mă facă să-mi fie ruşine că împart acelaşi oxigen din sala profesorală cu ei.

Checked! Lucrez în domeniul resurselor umane acum, am sărit de la bugetari la corporatişti şi sunt într-o clădire pe lângă care înainte treceam şi mă întrebam despre cum e să lucrezi în ea…Acum ştiu, am învăţat multe într-un timp redus, mi-am dezvoltat o dexteritate tehnică şi sunt foarte implicată şi serioasă în legătură cu tot ce ţine de noul job. Am colegi cu care mă mândresc şi care-mi sunt dragi. Evident, nu există numai lucruri pozitive, dar fiind la început de drum, am înţeles de la prieteni că am nevoie de o perioadă de adaptare mai lungă şi că atunci când schimbi jobul lucrul acesta se îndeplineşte în aproximativ şase luni, iar eu, prin acest job, pot să spun cu mâna pe inimă că mi-am depăşit 100% zona de confort!

4. …să-mi lărgesc cumva orizonturile intelectuale că mi se pare că din septembrie anul acesta nu mai învăţ nimic interesant. Măcar să particip la ceva cursuri, să primesc informaţie şi să mă folosesc de ea!

La fel, lucru îndeplinit prin noul job: am avut parte de un training extins pe o perioadă de câteva săptămâni bune, cu testări, lucru în echipă şi prezentări.

7. Vreau să mai descopăr şi câteva locuri din ţară sau din vecinătate.

Am fost de două ori la vecinii sârbi şi deşi stau foarte aproape de graniţa cu ei, anul acesta a fost prima oară când i-am vizitat. Am bifat Belgradul de 1 mai. Cât despre locuri din ţară, am vizitat Transilvania şi când spun asta adaug pe listă Sighişoara, Braşov, Castelul Bran, Cetatea Râşnov şi Sibiu. De Revelion voi fi în Budapesta, planurile s-au făcut deja şi se vor concretiza în câteva zile.

8. 25 de cărţi. Vreau să citesc mai multă poezie şi mai multe cărţi în franceză

Am citit mai multe cărţi în franceză decât de obicei, dar cu poezia nu m-am prea împăcat. Mâine îmi voi atinge acest book challenge şi ca să-mi spăl păcatele cu genul liric cred că îl voi încheia citind un volum de poezii.

9. Vreau să fiu mai atentă cu sănătatea mea.

Am fost. Din cauza aceasta poate am şi luat medicamente şi tratamente în marea majoritate a anului. Mai mult decât atât, am avut grijă şi de sănătatea altora.

11. Să închid un cerc emoţional.

S-a închis cel la care făceam referire aici, dar cred că am redeschis altul! :))

12. Mai multe haine, mai multe perechi de pantofi!

Vinovată! Şi tot nu am ceea ce mi-ar trebui sau cât mi-ar trebui! 🙂

14. Mă gândesc că poate ar fi cazul să îmi cumpăr şi eu vreun smartphone. Dar nu e un gând foarte serios căci eu nu dau doi bani pe gadgeturi şi aparenţe. Oricum pun şi asta pe listă! Să fie aici în cazul în care mi se strică un telefon şi dau mulţi bani pe unul nou… să pot să dau vina pe lista asta adică! :))

Am acum un Samsung Galaxy S5, dar lucrurile stau chiar mai bine decât îmi doream: nici măcar nu am dat banii pe el, l-am primit de ziua mea de la cea mai veche prietenă a mea (a nu se înţelege bătrână!). Suntem prietene de la grădiniţă and counting! Şi a fost o surpriză mare şi frumoasă! Mulţumesc, Marina!

15. Să fiu mai harnică!

Sunt! Vezi punctul 1.

16. Să am mai multă iniţiativă!

Am! Vezi punctul 1.

17. Să nu îmi pese prea tare de părerile celor din jur!

Done deal! Sunt chiar foarte nepăsătoare în privinţa asta de la o vreme!

18. Să nu mai dau peste oameni urâţi.

În 98% din cazuri, pot să spun că am avut pe lângă mine doar oameni frumoşi inside out anul acesta.

19. Să dezvolt relaţii armonioase cu cei din jurul meu.

Se întâmplă asta în fiecare zi, ba mai mult: am reuşit să cunosc foarte mulţi oameni noi în acest an şi sunt pe deplin recunoscătoare pentru această oportunitate.

21. Să fiu mai sociabilă şi să nu mai fiu năzuroasă la oameni

Vezi punctul 19! Deci s-a întâmplat şi partea asta!

23. Să scriu cu chef şi spor şi cu mult drag în continuare aici!

Mereu scriu cu spor, chef şi drag, deşi în ultima vreme nu am mai avut atât de mult timp la dispoziţie.

24. Magneziu! Magneziu! Ca să păstrez o atitudine pozitivă şi optimistă tot anul!

Nu am luat tot anul, dar am cu mine în geantă şi acum. Ori de câte ori simt că mă las cuprinsă de stres, apelez cu încredere la magneziu. 🙂

25. Speak less. Listen more! – deşi, puţin, foarte puţin probabil! :))

De fapt, se pare că nu era atât de puţin probabil căci s-a întâmplat şi partea asta.

Acum că am tras linia, am realizat într-un mod surprinzător că am atins 17 dorinţe din lista mea de 25 şi că de fapt primul punct din lista asta mare a adus cu el îndeplinirea mai multor dorinţe mai mici puse tot acolo.

2014 a fost un an greu pentru mine, suficient de provocator din mai multe puncte de vedere, căci mi-a pus la testare rezistenţa psihică şi emoţională, nervii, atitudinea şi curajul. Am trecut cu bine peste toate şi am învăţat că sunt mai optimistă decât aş fi crezut vreodată şi că îmi sunt suficientă mie însămi şi altora, oricât de fanfaron ar suna asta aici. Poate că nu tot ce mi s-a întâmplat în acest an a fost corect, dar deşi mereu am negat-o şi urăsc expresia „viaţa nu-i corectă!” încep să mă obişnuiesc cu ea şi să îi acord creditul cuvenit. De asemenea, realizez că sunt un om norocos, nu mai mult decât alţii, dar nici mai puţin. Şi da, norocul şi-l mai face şi omul cu mâna lui!

fierce

The end!