Negreşit ziua de mâine va fi cea mai nefericită zi a anului pentru omenire. Toată lumea (care munceşte) se întoarce la lucru, se trezeşte de dimineaţă, îşi reia rutina, prin frig şi zăpadă (acolo unde e iarnă ca la noi), ploi şi noroaie, cu mijloace de transport în comun înghesuite şi friguroase sau cu maşina personală care anterior trebuie deszăpezită. Evident, există şi temerari care merg pe jos pentru că au norocul de a sta aproape sau pentru că pur şi simplu pot să facă asta.

Adaug faptul că punem pe noi din ce în ce mai multe haine cărând kilograme de materiale transformate în mănuşi, căciuli, fulare, paltoane, ciorapi pe sub pantaloni şi ne mişcăm ca pinguinii la Polul Sud; cu o umbrelă mare în mână, cu o geantă la braţ sau cu un ghiozdan în spate.

Noaptea e mai lungă, ziua e mai scurtă: simţim că nu mai avem timp suficient decât pentru lucru şi nu pentru noi. Următorul concediu e la fel de departe precum primăvara. Chiar, ştie cineva când pică Paştele anul acesta?

...Let us welcome the New Year, full of things that have never been...Rainer Maria Rilke

Cât despre ianuarie, nu-i secret, ştie lumea, am mai scris şi spus: e luna cea mai lungă, plictisitoare, urâtă şi friguroasă din an pentru mine! Nu-mi place şi gata! Aşa că fac aici o listă ca să mă păcălesc că totuşi aş avea ce face şi ce aprecia din ea, până la urmă e vorba de zile din viaţa noastră care trec aşa că ar trebui să ne bucurăm de toate indiferent cum sunt ele şi din ce lună fac parte.

În ianuarie:

1. Încep marile reduceri de care poate că voi profita şi eu! Aş vrea un palton nou! Am alte 3, dar nu mai prezintă interes în viaţa mea în acest moment, mai ales că vreau unul colorat şi acestea-s pe nuanţe de gri şi negru.

2. Vin fiert seara.Cafea sau ciocolată caldă în dimineţile de weekend privind de la căldură zăpada pe geam. Ceaiuri cu miere şi lămâie.

3. Patinaj artistic la televizor.

4. Cărţi care mă aşteaptă.

5. Seriale bune de urmărit.

6. Oraşul încă e plin de luminiţele rămase de la Crăciun.

7. Mă uit peste pozele din vacanţă şi-mi organizez un nou album pe facebook.

8. Merg în weekend acasă la ţară ca să mă joc cu căţelul. Ar fi frumos din partea mea să fac asta de 2 ori în luna aceasta, fără să-l număr şi pe cel de acum.

9. Vreau să-mi cumpăr o puşculiţă în care să-mi pun nişte bani că nu ştiu cum fac, dar îmi alunecă totul printre degete când vine vorba de bani. Evident, pentru vacanţele viitoare.

10. Vreau să-mi îndrept părul undeva pe la sfârşitul lunii sau să-i dau o altă formă, dar în niciun caz nu voi tăia din lungime, mai ales că mi-am dorit mult să-mi crească lung la loc şi am şi revenit la nuanţa mea preferată de blond, aceeaşi pe care am avut-o când am fost în Franţa! 🙂

Voi ce planuri aveţi? Cum faceţi faţă unui ianuarie friguros?