Publicat în Întâmplări (ne)întâmplătoare

ursitul Bobotezei mele


Am dormit Crăciunul acesta ceva de speriat! Parcă eram într-o stare letargică, nu alta! Din pat aveau loc toate activităţile mele basic: mâncat, laptop, băut, dormit, suflat nasul, şi de la capăt apoi! Aş fi putut să o ţin aşa la nesfârşit! Dormeam şi zi, şi noapte.

Şi pentru că am ieşit din culcuşul în care hibernam ca un urs pentru a merge la Budapesta, când m-am întors, via Timişoara, a doua zi dimineaţă m-am dus iarăşi acasă că ştiam că sigur mai trag nişte somnuri sănătoase acolo, măcar pentru o noapte. Şi aşa am şi făcut. Am început precoce. Din timpul după-amiezii.

La trezire însă, dezamăgire…Mă întreabă prietenul surorii mele ce am visat! I-am spus că nimic, moment în care la ăsta îi pică faţa!

Mi s-a părut cam curios, dar cum nu îmi prea păsa că eram tocmai trezită nu l-am întrebat ce-i cu faţa respectivă…până când, dintr-un colţ, a scăpat secretul maică-mea: în timp ce dormeam, Darius a intrat la mine în cameră şi mi-a pus sub pernă busuioc sfinţit căci în chiar dimineaţa respectivă trecuse preotul din sat cu Boboteaza „prealabilă” la noi prin casă.

Ei, bine, ne-am pus pe râs cu toţii în familie căci, cunoscându-mă, şi eu pe mine, şi ei la fel, şansele să fiu într-o relaţie din aia serioasă şi pe bune sunt practic nule în acest moment al vieţii mele, dar viitorul meu cumnat încă speră la un camarad de bere, deşi nu ştiu cum se face că nu s-a gândit că putea să mă invite pe mine în oraş până una alta! Cui i-ar strica să i se facă cinste cu o bere? Sau un suc?

Acum am aflat că de fapt în noaptea asta se visează ursitul. Din păcate, Darius a făcut nişte greşeli…

1. Conform tradiţiei, busuiocul trebuia furat din mâna preotului. Că aşa e la români! El e sârb de etnie, deci nu a ştiut cum se face! :))

2. Mi-a pus busuioc sub pernă ziua, nu noaptea.

3. Pentru că mi-a pus busuioc sub pernă pe ascuns, eu nu am ştiut pe ce pernă să dorm cu capul. Aveam două şi tare mai cred că am dormit fix pe cealaltă!

4. Busuiocul a fost pus cu două nopţi şi o zi jumate înainte de momentul propice. O mică eroare de calcul..

5. A exclus din start faptul că şi eu aş putea fi un bun camarad de băut bere.

Cât despre noaptea asta, e lună plină, deci nu voi putea dormi şi nu voi visa nimic! Oricum cel mai apropiat busuioc de mine e la o depărtare de 30 de metri şi ar trebui să sparg o biserică pentru asta, deci aici mă opresc! :))

Cât despre altele, chiar sunt curioasă, oare şi-a visat vreodată cineva alesul în noaptea asta?

Că eu am visat un necunoscut nu demult (o persoană pe care nu am văzut-o în viaţa mea, dar ale cărei trăsături le vedeam foarte, foarte clar în vis!) şi se făcea că ăsta mă iubea şi eu eram gravidă cu altul pe care nu-l ştiam, dar eram fericită cu sarcina…

Ce-i drept se poate să fi visat aşa că era imediat după ce am văzut la tv fragmente din filmul The Back-Up Plan cu Jenifer Lopez, iar realitatea e mult prea diferită de visul ăsta.

Oricum, revenind cu picioarele pe Pământ şi cu gândul la Lună, vă anunţ că în această noapte avem Luna Lupului şi că cei mai lunateci, aşa ca mine, au de furcă cu lunile astea pline şi nu pot dormi defel sau dorm chinuit ceea ce mă disturbă complet că simt că nu am dormit suficient de Crăciun…:))

 

4 gânduri despre „ursitul Bobotezei mele

  1. Hmm, n-am visat niciodata nici macar ceva apropiat de ales. :)) Ce-i drept nici nu am respectat niciodata regulile mai sus enumerate :). De furca cu somnul am in general, cand e si luna plina nu indraznesc a mai povesti. Ca ciudatenii in privinta viselor pot vorbi despre o persoana care imi tot apare in vis de vreo 2 ani , aproape lunar,desi nu am mai vazut-o de mai bine de 10 ani. Inca nu a aparut nici un semn ca ar avea vreo semnificatie deci ramane la capitolul ciudatenii. :))

  2. Eu cred într-o anumită măsură în vise! Cât despre adevărata noapte de bobotează…ei bine, am visat un întreg ansamblu folcloric! :))

  3. :))) mi-am adus si eu aminte acum de tinereti
    eu teoretic nu cred in asa ceva
    practic, well, intr-o noapte din asta m-am hihait cu fetele in camin si mi-am pus un pieptene-nu mai stiu si ce altceva am facut- si am visat ca ma plimbam cu un tip prin campus, am ajuns la o anume statuie si el a zis ‘hai sa o luam pe aici’, indicand o anume ocolitura. 3 ani mai tarziu, intr-o noapte, eram cu un tip, ma plimbam prin campus si, ai ghicit, el a zis fix ca in visul meu
    13 ani mai tarziu… il tot astept si nu mai vine de la munca 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s