Să ne iubim puţin mai mult, zic. Şi nu unii pe ceilalţi (cel puţin nu de astă dată), ci pe noi înşine. Nu, nu-i dovadă de narcisism, egocentrism sau aroganţă, e mai mult un exerciţiu, unul prin care suntem recunoscători Mamei Natură pentru ceea ce suntem datorită ei şi pentru ceea ce reprezentăm prin corpul nostru.

La o adică, dacă am face o listă cu lucrurile care nu ne plac la noi, am ajunge uşor la concluzia că s-ar putea să cuprindă practic multele părţi din tot ce ne face un întreg. Lucru trist, nu? Cei mai mari critici ai noştri suntem chiar noi, cel puţin eu ştiu cum mă „ajut” în acest sens şi-s sigură că nu sunt singură în toată povestea asta…

Probabil că o campanie publicitară revelatoare ca cea DOVE le mai ajută pe femei din când în când să realizeze că sunt mai frumoase decât ar putea ele să creadă sau să vadă cu ochi lucizi şi totuşi, de ce să aşteptăm să facă asta o firmă de cosmetice axată pe profit pentru noi? Lucru valabil şi pentru bărbaţi!

Deschid aşadar exerciţiul mulţumirii de sine şi, la rându-mi, declar că voi fi bucuroasă dacă măcar câţiva dintre voi se vor gândi la ei şi la lucrurile pe care le plac la ei înşişi aşa cum poate nu au făcut-o sau recunoscut-o vreodată.

Because every woman deserves to be showered in love ~ created by Jovita

Eu sunt bine cu mine pentru că îmi iubesc:

-părul! Îmi place că îmi creşte foarte repede şi că e foarte drept, nefolosind placa decât de maxim 2 ori pe an şi doar în cazul unor evenimente! De asemenea, îmi place că orice nuanţă de blond aş pune pe el, arată ca cea de pe cutie fără să fi fost nevoită vreodată să-l decolorez (e un şaten foarte deschis în mod natural). Îmi place că îmi ţine de cald la urechi şi că e des (deci are de unde pica!) Îmi place că nu mă necăjeşte şi că nu necesită decât spălat şi pieptănat şi I’m good to go! De altfel, mărturisesc că dacă nu am părul lung şi blond, nu mă simt întreagă, parcă ar lipsi parte din mine fără centimentri în plus pe spate! 🙂

– chipul! Sunt mulţumită de forma şi culoarea ochilor mei: o nuanţă de albastru moştenită de la tatăl meu. Văd foarte bine cu ei, deşi sunt sensibili la soare vara. Urechile-s potrivite ca lungime! Nu am probleme sau complexe din cauza nasului căci e mic şi cârn,  şi mai am 3 aluniţe care formează un mic triungi pe obrazul stâng  şi o gropiţă pe cel drept care nu mă deranjează absolut deloc.

– degetele şi unghiile. Degetele-s lungi, iar unghiile (la fel ca părul) îmi cresc repede şi au o formă pătrată. Nu am fost niciodată nevoită să-mi pun unghii cu gel.

– tenul deschis la culoare, pielea acoperită de fire blonde de păr şi lipsa unei pilozităţi excesive.

– capul: inside out! Şi aici nu mai adaug comentarii. :))

E rândul vostru acum? Ce vă place cel mai mult la voi din punct de vedere fizic şi de ce? Puteţi bifa cel puţin cinci lucruri sau e prea greu exerciţiul?