În concediul de Crăciun, mulţi dintre oamenii pe care îi cunosc au fost bolnavi, ba chiar un coleg a ajuns şi la spital în perioada respectivă. Apoi, fix înainte de perioada asta off de la lucru, în open space-ul în care lucrez se auzeau sunete a boală de parcă am fi fost într-un sanatoriu.

Apoi am mai auzit o variantă, o redau în limba în care s-a spus: „we work so hard so that we only have time to get sick in our free time!”. De altfel, lucru întâmplat şi probat de multă lume din diverse sectoare de activitate în perioada respectivă!

Ştiu că cel mai probabil deschid un punct sensibil şi că adesea uităm să ne gândim la el, dar serios acum, ne permitem să ne îmbolnăvim?

Ca timp am înţeles deja ca nu, dar cum stăm oare cu banii?…

Nu e dezirabil şi nu-s gândurile cele mai constructive chiar înainte de un weekend, dar dacă unul dintre voi ar afla acum că s-a îmbolnăvit de o boală care necesită tratamente cât de cât costisitoare, simţiţi că v-aţi permite costurile? V-aţi permite să vă cumpăraţi sănătatea?

VERY helpful tumblr for nursing students Wish I had this in nursing school.. Hope this can help someone else:)

Într-o ştire tv care a trecut recent pe la urechile mele am auzit că aproximativ 65% dintre români (poate chiar mai mult) nu ar fi în stare să se descurce financiar în cazul unor probleme de sănătate grave apărute din senin.

Şi e atât de trist!…Serios, chiar este! Şi ştiu asta din propria experienţă pentru că şi eu am fost parte activă a celor 65 % atunci când am avut o asemenea problemă în familie.  Încă simt că sunt tot acolo! Şi totuşi, mai trist este atunci când nici măcar un om care a lucrat peste 30 de ani din viaţa (cu contract de muncă, nu la negru!) nu îşi permite asta!