Mă uitam la videoclipul Siei şi la câteva prestaţii live ale acesteia şi, pe lângă calităţile vocale deosebite ale artistei, recunosc cu uşurinţă că fetiţa care dansează în videoclipurile ei şi în spectacole alături de ea atrage atenţia prin uriaşul talent de care dă dovadă captivându-şi auditoriul şi spectatorii cu o foarte mare naturaleţe.

Maddie Ziegler se numeşte micuţa dansatoare, iar din cei 12 ani ai săi, 10 au fost deja dedicaţi dansului! Lucru care mă face să spun: ca artist, fie ai talent, fie nu! Şi gata! Nu ştiu cât de mult se poate modela talentul. Da, într-adevăr, se pot lua lecţii de dans, se pot urma cursuri de dans modern, dar un artist într-ale dansului face mai mult decât să urmeze o coreografie prestabilită. Dans fără actorie şi simţire nu se prea poate! Nu la un nivel înalt!

De aceea, eu încadrez artiştii într-o categorie mai altfel, cea a unor oameni aparte. Şi nu că se fac ei neînţeleşi, deşi poate că e şi o chestie de imagine pentru mulţi dintre ei, dar sunt sigură că vorbim despre coordonate diferite în gândire şi-n simţire între oamenii normali, mai cerebrali poate, şi artişti, indiferent de aria lor de desfăşurare.

Nu doar pe artişti i-aş încadra separat de noi. Medicii chirurgi sunt aparte, dar altfel. La fel îi văd şi pe temerarii navigatori sau pe simplii marinari care străbat oceane şi mări, pe cei care ating fundul apelor de la bordul submarinelor, pe cei care se înalţă deasupra de nori ca rutina zilnică şi pe cei care reuşesc să vadă Terra de foarte, foarte sus, din alte zări atinse de astronauţi doar.

Desigur, toate meseriile de pe Pământ sunt importante. Toate au un rost al lor, susținându-se reciproc, făcute fiind de oameni al căror aport poate că nu uimeşte şi nu pare important decât până la proba contrarie, dar cred că sunteţi de acord cu mine când spun că, prin ceea ce fac, cei pe care i-am menţionat mai sus sunt parcă dintr-un alt aluat!