Publicat în Uncategorized

O săptămână fără laptop


Nu mi-aș fi imaginat în niciun moment din ultimii 8 ani că m-aș putea despărți de laptop nesilită și de bună voie timp de o săptămână! Am făcut-o și pe asta, și pentru că mi-a lipsit mai puțin decât aș fi crezut, am tras câteva concluzii:

1.  Un smart phone înlocuiește cu succes un laptop, mai ales atunci când vorbim despre social media. Am putut intra pe Facebook liniștită, pe Pinterest, lista putând fi endless. Mi-am citit blogurile preferate în continuare, precum și email-urile.

2. Am consumat mai puțină energie electrică. Laptopului mei nu îi mai merge bateria, așadar sunt dependentă de încărcător.

3. Din lipsă de inspirație nu am scris pe blog, dar să știți că asta se poate face și fără laptop. De altfel, am mai și scris folosind drept suport mobilul.

4. Am scutit două drumuri în care aș fi depus un efort pentru a cara laptopul după mine.

5. Nu m-am mai simțit vinovată. Mi se întâmplă uneori să am mustrări de conștiință când văd laptopul nefolosit prin cameră în timp ce eu folosesc telefonul. E ca și cum aș fi dat la o parte un prieten bun, vechi și răbdător pentru unul mai cool. Mda, de laptop sunt atașată emoțional!

Că tot am ajuns și la partea cu atașamentul, să spun totuși de ce mi-a lipsit de câteva ori de-a lungul săptămânii:

1. Dacă am o cafea bună lângă mine, parcă altfel îmi incep diminețile din week-end dacă am în brațe laptopul. Și acum, m-am pus să scriu despre viața fără el, folosindu-l. Inspirația vine mai repede cu el lângă mine!

2. Filmele se văd mai bine pe laptop. Serialele la fel!

3. Sunetul tastelor este priceless! 🙂

4. Seara, când îl închid, simt că a mai trecut o zi pe care o punctez când îi dau shut down, ruptă de oboseală fiind.

5. Dacă tot mi-am creat mici tabieturi, după cum reiese și din cele relatate mai sus, laptopul meu este parte importantă în tot acest proces. Practic, tabieturile mele se învârt în jurul lui. 🙂

41ee53e21e0c8c5d2eb1243277a97842

M-aș mai despărți de el o săptămână? Cu siguranță! Am mai facut-o uneori când am călătorit, dar atunci știam sigur că, ori persoana la care merg are acasă un astfel de device, ori că unii din însoțitorii mei au luat cu ei un laptop. De fapt, aș putea sta despărțită de el mai mult timp de o săptămână atâta timp cât telefonul devine surogat pentru tabieturile mele. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s