Să ne înţelegem, sunt mereu corectă şi am bilete la mine atunci când folosesc mijloacele de transport în comun, până astăzi când s-a produs nenorocul…
Mai mult decât atât, de obicei, am abonament Ratt, dar nu mi-am mai făcut în ultimele 2 săptămâni căci nu prea circulam cu tramvaiul decât maxim 4 călătorii pe săptămână care costă în total vreo 8 lei, deci it wasn’t worth the effort!
Azi, în schimb, a trebuit să merg pe linia 33 până în Calea Şagului ca să ajung la croitor pentru a proba noua mea rochie la care se lucrează de zor.

Am plecat mai repede de la lucru, mi-am luat bilet şi, după aşteptarea cuvenită, m-am urcat în 33 cu biletul în mână pe partea dinspre şofer. Acolo nu aveam cum să-mi compostez biletul, iar ca eu să ajung înspre mijlocul autovehicului pentru compostare a devenit o misiune imposibilă din cauza înghesuielii muuuult prea mari. Aşa că am renunțat, zicându-mi în gând că n-o fi baiul aşa de mare fix acum…
Lesne de înțeles că la fix 2 minute înainte să cobor în stația destinației mele, am fost întrebată de „sănătate”.

Culmea ghinionului, nu?

Ce am făcut? Cum reacționat?

În primul rând am spus că eu am avut bilet, l-am scotocit şi scos din poşetă şi l-am arătat la nenea controlorul aşa cum era, curat şi nefolosit adică. Cu respect şi calm,  am adăugat că nu l-am compostat pentru că nu am reuşit din cauza înghesuielii. Fără cea mai mică emoție!

L-a luat, s-a uitat la el, l-a rupt puțin şi mi l-a dat înapoi făcându-mi un semn discret de ‘să nu mai spui la nimeni’. A coborât în stație, am coborât şi eu că fix până acolo aveam nevoie şi fiecare şi-a văzut de drum! S-a întâmplat atât de repede încât nu am avut timp nici să mi se facă ruşine! :))

Nu ştiu de ce a fost nenea drăguț cu mine, putea la fel de bine să mă amendeze. Drept e faptul că ghinionul meu s-a transformat în noroc şi că, încă o dată mi s-a întărit convingerea că cine-i corect trebuie să fie corect până la capăt că, dacă nu-i, o pățeşte imediat. În schimb, cei cu şmecherii o pot ține aşa toată viața înainte.

Cred că ar trebui totuşi să-mi refac abonamentul…