Day 1:

Deşi suntem în septembrie şi azi-dimineață, în Timişoara, am simțit din plin mireasma tipică începuturilor de zi autumnale în care, până anul trecut, obişnuiam să merg la şcoală şi să-mi aştept elevii, am schimbat puțin obiceiul de astă dată şi mi-am luat concediu ca niciodată: de ziua mea! Şi de ziua lui!

Şi cum suntem Fecioare amândoi, şi-n bune, şi-n rele, ne-am organizat vacanța cum am vrut, optând pentru Grecia căci până acum niciunul nu ajunsese acolo.

Am pornit la drum din Timişoara, am trecut granița la Moravița, am traversat Serbia de la nord la sud şi ajunşi am fost în Macedonia.

Intrarea în Macedonia nu ne-a impresionat, glumind pe ici pe colo că Macedonia ar fi Oltenia fostei Iugoslavii (doar e la sud, nu?)!

20150907_152613

Nu am mers mult şi peisajul a început să se schimbe: munți foarte împăduriți, serpentine, case în vârf de deal, cetăți părăsite şi deja un climat mediteranean.20150907_155947

Prietenul meu mi-a spus că a optat pentru un hotel din orăşelul Veles, adăugând că hotelul nostru nu e chiar în oraş, ci undeva la intrare. Ca să pareze o oarecare nemulțumire from the very start, mi-a spus că seara putem merge să vizităm Veles-ul sau poate chiar capitala Skopije care nu e decât la 50 de km depărtare.

Când să ajungem la hotel, surpriză! Eu nu văd hotelul, văd doar un lac şi într-un moment blond spun ‘ ia uite, un vas de croazieră’! Ovidiu, în schimb, a oprit maşina zâmbind spunându-mi că am ajuns la hotel. Adică ‘vasul de croazieră’ era de fapt hotelul nostru!

Am rămas tâmpită: 1. Nu mai fusesem niciodată pe un vas, darămite să şi dorm într-unul. 2. Nu am putut să cred că a reuşit să îmi țină ascuns lucrul ăsta! :)) de eram eu în locul lui, mi-ar fi scăpat de 17 ori chestia asta pe parcursul drumului. Pe puțin! :))20150907_162815

Hotelul nostru, care se numeşte Panini Brodot, se află pe lacul Mladost şi este absolut superb! Nu mai vreau acum să mai văd nimic! Vreau să stau pe el, să mă plimb pe terasa lui şi pe malul lacului şi să mă bucur de linişte! Prima zi de vacanță a început cum nu se poate mai bine!