Am rupt firul povestirilor a ceea ce se voia un raport zilnic de la fața locului într-a 4a zi de vacanță când, răpusă fiind de oboseala zilei respective, am adormit la 10 p.m. nemaiapucând să compun nimic.

E lesne de înțeles faptul că suntem deja acasă și că, retroactiv, încerc să îmi amintesc ce am făcut în fiecare zi. De ce fac asta? Pentru că am adunat atât de multe amintiri frumoase în această vacanță încât, dacă aș putea, le-aș salva pe fiecare în parte să-mi rămână cât mai aproape de suflet suficient încât să mă încălzească mereu în iernile grele. Și cum oameni suntem și uităm cu timpul, însemnările mele de aici îmi vor fi cu siguranță utile împotriva demersului anti-uitării.

100_9621

Așa se face că astăzi aș vrea să vă povestesc despre Nydri, orașul în care se întâmplă tot în Lefkada. Noi am fost cazați la 10 minute de mers cu mașina de el, deci practic aproape de buricul târgului și cel mai adesea acolo ne îndreptam să mâncăm. Nydri, deși nu capitala insulei (în detrimentul orașului Lefkas!), este cel mai animat oraș-port. Se găsesc de toate: de la tarabe de tot felul cu te miri ce suvenire care mai de care, la terase, clătitării, patiserii, gelaterii, restaurante tematice, spa-uri chiar, shop-uri diverse precum locurile în care îți puteai rezerva croaziere sau închiria scutere/motoare/mașini, continuând cu parcări (cu sau fără plată), hoteluri, peisaje de vis și un minunat port!

100_9627 100_9635 100_9646 100_9653 100_9663 100_9664

În Nydri nu te prea poți plictisi: era atât de aglomerat pentru septembrie și se circula atât de haotic încât nici măcar nu îmi puteam imagina cum se întâmplau toate aceste lucruri în august când a curs puhoiul de turiști. Noi am ales să mâncăm mâncare tradițională în Nydri la terasa George’s place unde ne-a plăcut atât de mult încât am mai revenit ulterior. De asemenea, cât am stat în Grecia ne-am făcut un obicei din a bea cafea grecească cam pe oricunde mergeam. La George’s place a fost cea mai bună!

Am adăugat pe lista zilei respective vizitarea cascadei din Nydri care nu-i în mod neapărat cea mai frumoasă cascadă din punctul meu de vedere, dar e inedită prin poziția-i în sine. Peisajul mi-a amintit foarte mult de Cheile Nerei. Recomand plimbarea respectivă! Dar atenție, cu încălțări potrivite: nu e de șlapi, sandale sau tocuri! În niciun caz!

100_9610 100_9612
100_9615

Am ales apoi, la întoarcere, să petrecem timp stăbătând străduțele orașului și să ne liniștim puțin stând pe o băncuță din port. Probabil unul dintre cele mai liniștitoare momente ale vacanței.

Grecia, săraca țară bogată, este absolut superbă!

p.s. La mulți ani încă o dată iubitului meu! Dimineața acestei zile de vacanță a început prin sărbătorirea lui de fapt! E o un an și o zi distanță între noi ca vârstă și niciodată 2 Fecioare nu s-au putut potrivi mai bine ca noi doi! 🙂