Răspunsul sincer și mai mult decât evident din capul locului e că anul acesta nu am prea fost activă pe blog pentru că

1. muncesc foarte mult

2. îmi consum mult timp din săptămână în scopul muncii (3 zile pe săptămână jobul plus meditațiile pe care le dau after work îmi consumă 12 ore jumate, iar în alte 2 zile ‘doar ‘9 ore)

3. în weekend, plecăm de regulă pe undeva sau sunt prea obosită psihic să mă adun și să-mi pun ordine în gânduri.

În același fel, mi-au fost afectate și lecturile acestui an, citind doar 12 cărți (ce-i drept, una a fost de fapt o trilogie și alta a avut 2 volume).

Sunt mai fericită în condițiile astea? În mod contrar așteptărilor, răspunsul per ansamblu este da. Într-adevăr am muuuult mai puțin timp să fac ceea ce îmi place și mă plâng în legătură cu asta, dar fiind atât de activă mi-a adus multe alte beneficii. Am cunoscut mulți oameni noi, am călătorit mult (prin țară mai ales), mi-am dezvoltat deprinderi profesionale deosebite și m-am axat foarte mult pe partea de comunicare.

În 2013 scrisesem pe blog 228 de articole, în 2014 scrisesem 241 de articole, iar în 2015 numărul lor a scăzut dramatic: doar 91 de scrieri.

A scăzut și numărul de vizualizări, astfel încât în 2015 am per total un număr de 3759 de vizualizări, pe când în anii precedenți mă apropiasem de 5000 de views dar marea surpriză constă în faptul că numărul de vizitatori unici din 2015 este mult mai mare decât în anii precedenți (2469). Sunt numere mici, sunt conștientă, dar pentru mine sunt suficiente căci eu simt că nici măcar nu am investit prea mult pentru a merita chiar și atât.

Cei mai mulți cititori sunt din România, Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, urmat de UK și Franța.

Top articole:

  1. Un borcan frumos! Cu amintiri!
  2. Părinţii tăi ţi-au oferit un prenume corect?
  3. Călătoriile lui Gulliver
  4. Sierra Nevada
  5. Slăbiciune pentru ghiozdane

Ca referrers, numărul 1 la mine sunt motoarele de căutare, secondate de Facebook, of course!

Ce-mi doresc pentru 2016 legat de blog? Cred că mai multă investiție (poate un .com), mai multă activitate și mai mult spor. De asemenea, sper să nu mai am idei din acelea cum că nu are niciun sens să scriu chestii pe aici că până la urmă, let’s face it, pentru mine o fac de fapt.  Și, deși prietenul meu îmi mai spune câteodata că sunt cam ego…centrică și blogul, în ideea lui, îi cam susține punctul de vedere tot el e cel care îmi bagă mințile în cap când spun că mi-aș închide blogul sau facebook-ul amintindu-mi că blogul e una dintre puținele lucruri care îmi plac cu adevărat. 🙂