Povestea începe cu mine însămi. Îmi lipsea enorm de mult să îmi pice în brațe o carte care să mă facă să o iubesc. Și cum lucrurile cele mai frumoase se întâmplă când te aștepți mai puțin, am găsit-o în Carrefour,  în pragul cumpărăturilor de weekend.

Nu citisem niciun review anterior, nu știam nici de piesa de teatru, nici de  Éric-Emmanuel Schmitt și nici nu știu ce m-a inspirat de am ales-o chiar pe ea, dar bine am mai făcut pentru că…m-am îndrăgostit!

Oscar e un băiețel bolnav de leucemie care știe că e pe cale să moară, iar Tanti Roz lucrează la spital ca infirmieră. Ea îi dă băiețelului ideea de a-și trăi fiecare zi ca şi cum ar dura zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur. Scrisorelele lui sunt absolut delicioase, Oscar reușind să trăiască la superlativ aceste ultime zile din viața lui!

eric-emmanuel-schmitt-oscar-si-tanti-roz

,,- Fie. Dar de ce zici că ar trebui să-i scriu lui Dumnezeu?
– Ca să te simţi mai puţin singur.
-Păi cum să mă simt mai puţin singur cu cineva care nici măcar nu există?
-Fă-l tu să existe.
Se aplecă spre mine.
-De fiecare dată când ai să crezi în el, o să existe un pic mai mult. Şi dacă te ţii tare, află de la mine, o să existe chiar de-adevăratelea. ”

Atât de mult mi-a plăcut cartea încât am simțit nevoia să o dau mai departe astfel încât am luat-o cu mine la lucru și i-am recomandat-o unei colege. A citit-o în seara zilei respective, iar acum e la o alta colegă și sper din tot sufletul să mai conving și alți oameni să o citească. Nu renunț eu așa ușor oricum!

Și pentru că Eric Emmanuel Schmitt mi-a deschis atât de tare apetitul pentru lectură am mai achiziționat o carte scrisă de el. Cea mai frumoasă carte din lume se intitulează și îmi va fi mai mare dragul să o răsfoiesc în weekend.