Mai mult ceai ca iarna nu beau nicicând. Lucru valabil și pentru cafea căci, adesea, vremea de afară mă cam îmbie la somn și atunci reușesc să parez cu brio somnolența cu ajutorul cofeinei sau a ceaiului negru. Sinceră să fiu, cea mai bună cafea e cea băută în diminețile de weekend acasă, stând cum vreau în pat și cu laptopul în brațe, însă când și statul ăsta acasă e prea mult, se mai urnește omul din loc spre alte zări și spre alte…cafele!

Așadar, dacă aveți drum la București, vă recomand Cărturești Carusel. A fost pe locul întâi pe lista mea de locuri de văzut în capitala noastră și nu a dezamăgit! Am băut un ceai nemaipomenit cu arome citrice și ne-am amuzat răsfoind (în totalitate) paginile unei cărți.

De nu ajungeți chiar atât de departe (atenție, eu vorbesc scriind din Timișoara!), mai am o altă recomandare fix din inima Sibiului. Am poposit la Espressee deja de vreo 3 sau 4 ori numai în ianuarie și decembrie. Am gustat la ei cafea, cappuccino (grande) și ceai (de mango) și toate au fost bune.

Locul în sine merită descoperit, meniurile sunt foarte drăguțe, precum și mesajele de pe pereți sau de pe glastrele cu flori. Sunt și cărți, sunt și canapele, precum și nenumărate alte obiecte de mobilier cel puțin la fel de interesante. Un punct un plus pentru toaleta deosebit de curată și de aranjată (Cărturești Carusel primește un minus la acest capitol!)

Orice ați decide și oriunde vă prinde prima cafea din această săptămână, vă doresc tuturor mult spor, inspirație și putere de muncă, precum și o zi de luni cât mai ușoară și cât mai frumoasă!