Presimțeam la sfârșitul lunii ianuarie ca în mod sigur februarie va fi mai tumultuos… habar nu aveam când am scris propoziția respectivă ce avea să mi se întâmple 4 săptămâni mai târziu…

 • -Am început februarie cu o mică surpriză astfel încât, din cauza unei facturi uitate și neachitate la timp, am reușit să rămânem fără gaz în plină iarnă. Pe noi mai mult ne-a amuzat fapta în sinea ei, norocul nostru a fost că pe atunci crescuseră consistent temperaturile, deci nu ne-a fost frig. A doua zi problema a fost rezolvată.

 

 • -M-am apucat de cursurile Rosetta Stone de limba franceză. Folosesc zilnic această limbă străină la locul de muncă, dar limbajul de lemn tipic corporatist parcă mi-a amorțit parte din ceea ce știam. Desigur, franceza a căpătat alte valențe, folosesc acum un limbaj business, însă un refresh nu strică niciodată. Așa că m-am ținut timp de 2 săptămâni de aceste cursuri în mod constant și intenționez să le și finalizez, deși în a doua jumătate a lunii nu mi-am mai găsit timp pentru ele. Spre lauda mea spun că înaintez foarte repede printre cursuri știind limba deja și că, mai degrabă, mă surprinde și urmăresc felul în care este alcătuit cursul comparându-l cu metodele școlare de învățare ale limbilor străine. Îi mulțumesc lui Ovidiu pentru impuls căci el a dat startul, intenția lui fiind de a învăța germana.

 

 • -Work related, mi-am anunțat colegii oficial că mă voi muta în altă echipa. Îmi place echipa, îmi place șefa pe care o am, însă vreau să mă dezvolt puțin pe orizontală și să mai învăț chestii din interiorul companiei și din altă echipă, dintr-o altă perspectivă. În prezent, 20% din timp îl dedic noii echipe, iar restul echipei în care sunt. Nu am încă o dată oficială, dar undeva în martie mutarea va fi definitivă. Sper să fie de bun augur acest pas! 🙂 În același timp, rămân mai deschisă unor noi propuneri mai mult ca niciodată.

 

 • -Am fost la alergolog să văd ce probleme am de nu prea pot respira cum trebuie în marea majoritate a timpului atunci când sunt undeva la munte. Rezultatul a fost nul. Nu am niciun fel de alergie. Aproape că-mi doream să-mi găsească și mie ceva! :))

 

 • -La capitolul ieșit în oraș, nu stăm foarte bine. De fapt, în parametrii noștri stăm excelent, depinde cum privește fiecare situația. Nouă nu ne mai place agitația, nebunia, înghesuiala și fumul de țigară așa că le evităm. Avem ce face cu timpul nostru oricum. Singurul capitol la care excelăm este mâncatul în oraș. Eu mă hrănesc zilnic prin zona Unirii, Libertății & Operei. Ovidiu e mall-ist. Notabil ar fi că am poposit la Riviere cu colegii la o ieșire foarte faină sau că duminica ce tocmai a trecut ne-am potolit pofta de mici la Curtea Berarilor Timișoreana.

 

 • -Am fost într-un weekend acasă la părinții mei și, profitând de ocazie, ne-am dus și la cinematograf în Oravița să vizionăm Dirty Grandpa. Foare ușurel, nu îl recomand.

 

 • -Că tot suntem la capitolul cinema, am mai fost și la Gods of Egypt, variantă 3D. Efecte vizuale faine, actori titrați, scenariu lamentabil.

 

 • Primul highlight al lunii ar fi citybreak-ul nostru în sudul Italiei în Bari. Pe lângă acest oraș italian am mai vizitat Alberobello și Matera. A fost superb și chiar ne-am desprins foarte mult de tot ce înseamnă activitățile noastre cotidiene. Ne-a plăcut atât de mult încât am achiziționat noi bilete de avion spre țara lui Dante.

 

 

 • La întoarcere, mi-am sărbătorit o mătușa octogenară din Timișoara. A împlinit 83 de ani pe 14 februarie! La mulți ani!

 

 • Apoi am făcut curățenia de primăvară! Proiect dus la bun sfârșit și ale cărui rezultat ne-a bucurat mult pentru că la noi e mai greu cu mobilizarea când vine vorba de treburi casnice.

 

 • Am citit 2 cărți. Femei singure de Cesare Pavese (am cărat cartea și după mine în Italia, dar nu am deschis-o deloc acolo) și Domnul Ibrahim și florile din Coran de Eric-Emmanuel Schmitt.

 

 • Sunt buddy la locul de muncă pentru colega care mă va înlocui. Îi arăt chestii, mă asigur că acomodarea se face fără stres și cât mai frumos posibil și îmi place foarte tare de noua fată mai ales că avem și pasiuni comune.

 

 • De asemenea, pentru prima oară de când am cont pe LinkedIn m-am convins în sfârșit de utilitatea lui.

 

 • La capitolul achiziții, mi-am îmbogățit garderoba cu o pereche de ghete sport (cadou de la Ovidiu) și o eșarfă cu fluturi din Bari.

 

 • Am fost și la expoziția The Human Body după o perioadă de tărăgănări, ba că mergem, ba că nu…Ne-am dus, am dat 110 ron pe bilete, dar nu-mi pare rău. Este într-adevăr educativ, însă când mă uitam în ochii exponentelor, realizam că totuși sunt corpuri umane, așa ca noi, și parcă nu-mi pica fix tocmai bine. În mod clar expoziția asta nu e pentru toată lumea! Culmea, cel mai interesant mi s-a părut și partea cea mai delicată expusă, cea a fetușilor…să vezi cu ochiul liber efectiv cât de mare e un bebeluș de câteva săptămâni, mare lucru!…

 

 • Am plantat panseluțe în ghiveci! Și sunt foarte fericită de această îndeletnicire mai ales că le-au dat deja lăstarii. 🙂

 

 • Mi-am cumpărat singură anul acesta primul mărțișor! It was for a cause! S-au adunat fonduri pentru o persoană bolnavă de la locul de muncă prin vânzarea lor.

 

 • Iar apoi, cel de-al doilea highlight al acestei luni, și de departe și cel mai important ca însemnătate este că am primit și mărțișorul de la Ovidiu! Mărțișor care avea agățat de el un inel…inel care este unul de logodnă! Deci am fost cerută în căsătorie! 🙂 M-am blocat nițel că nu m-am așteptat la asta, dar răspunsul meu a fost unul afirmativ. Am încheiat așadar frumos această lună într-un weekend aniversar al relației noastre!