Sunt câteva lucruri ce mi-au atras și menținut atenția în ultima vreme, le-am urmărit cât de cât constant și cum am și eu o părere (ca tot omul, de altfel), scriu câteva rânduri despre:

Maria Sharapova. Mi-a plăcut că și-a asumat partea de vină cu umilință și că a făcut publică situația în care se află. Dacă timp de 10 ani te dopezi cu o substanță care era la limita de a fi interzisă e clar că te-ai considerat puțin, puțin… mai șmecher decât colegii de breaslă care atunci când sunt bolnavi nu recurg totuși la medicamente care conțin o substanță controversată. Ce mi se pare mie interesant e că Sharapova, care e cetățean rus, dar care locuiește de la 7 ani și se antrenează exclusiv pe teritoriul Statelor Unite ale Americii a luat timp de atâția ani o substanță considerată ilegală în această țară. Desigur că în Rusia nu e interzisă, conducând la faptul că acest tip de dopaj este adesea întâlnit printre atleții ruși. Ceea ce e o altă problemă, că doar s-au supărat nițel rușii că lumea întreagă îi arată cu degetul când vine vorba de acest termen sensibil de dopaj. Sensibil pentru ei, dar cât se poate de real în testele de sânge și urină și-n statistici!

Evident că cea mai bine plătită atletă din lume, și-a pierdut contractele de publicitate cu coloșii Nike și Porsche. Cum ea oricum făcea mai mulți bani din publicitate decât din tenis, astfel de pierderi sunt însemnate. Bine, nu-i plâng de milă, are deja bani cât pentru șase vieți!

Pe de altă parte, nu vi se pare ciudat cum efectiv nici ea și nimeni din jurul ei (și știe toată lumea că are o armată întreagă) nu a observat sau citit înștiințarea cum că de la începutul acestui an meldonium a fost oficial pus pe lista substanțelor interzise?

-Doamne ajută! Legea anti-fumat a devenit reală și pusă în practică! Încă nu am ieșit în oraș zilele astea ca să ne bucurăm pe deplin de aerul nepoluat de prietenoșii fumători, dar îmi amintesc ultima ieșire într-un restaurant la ceas de seară când, efectiv, am rămas șocată la intrare după ce am inhalat din start o cantitate nedescrisă din fumul celorlalți clienți. Șocul era cu atât mai mare cu cât noi oricum evitam locurile cu fum. La prânz iau masa strict în locuri fără fum de luni de zile deja. Am făcut alegerea asta oarecum inconștient, înțelegând recent de ce am refuzat în ultima perioadă să mai iau masa prin Unirii.

Desigur că articolele fumătorilor și ale unor patroni de restaurante de prin țară frizează ridicolul  atunci când dezbat tema asta și sunt împotriva legii. Mă amuză foarte tare de cum își scormonesc creierul avid după bani să găsească noi maniere în a-și peria clienții fumători. Până una alta, să ne bucurăm de aer și de normalitate, zic! Mă bucură și faptul că acum mai multe familii însoțite de copii vor ieși în oraș!

– Mi-ar fi plăcut ca în liceu să fi jucat handbal, mi se pare cel mai frumos sport de echipă. Urmăream echipa națională de fete la toate competițiile majore. Recunosc că în ultima vreme nu am prea știut ce se mai întâmplă în handbalul feminin, but just so you know, România a câștigat locul 3 mondial în 2015 la fete, iar în acest weekend ne luptăm pentru a juca la Olimpiada de la Rio. Aseară am bătut Danemarca cu o diferență de 7 goluri chiar la ei acasă, iar azi se dispută meciul cu Uruguay de la ora 18:45. Duminică va fi ultimul meci cu Muntenegru, principala combatantă în acest punct: primele 2 țări din grupă se califică.

Ce mi-a plăcut aseară a fost un moment de timeout în care jucătoarele se încurajau în cerc, iar ale noastre și-au zis așa cu voce tare (surprins de cameră):

„-Pentru cine luptăm noi? -Pentru noi!”

Adversarele luptau pentru Danemarca (s-au auzit și ele), însă se pare că nu le-a folosit prea mult! Mi se pare logic și corect să admiți că lupți pentru tine și nu pentru România în măsura în care la știrile sportive din țară, handbalul sau rugby-ul și mai toate celelalte sporturi la care ne calificăm tot timpul la mondiale sunt cenușăresele care nu apar în prime time pentru că acolo apar hoții și pseudo-vedetele din fotbal, precum și convoiul de femei adoratoare de Borcea.

-Trec acum la Snoop Dog, că l-am tot urmărit de când și-a dat omul check-in din greșeală în comuna Bogata din județul Mureș. Genială faza! Niște publicitari bucureșteni au profitat de moment și au făcut un super site destinat comunei prin care se adresează potențialilor turiști. Ideea lor a fost foarte drăguță, au spus că au vrut să arate că poți să-ți pui la întâmplare degetul pe harta României și vei descoperi de fiecare dată lucruri frumoase ce merită vizitate. 🙂

Pe lângă asta, în chiar această dimineață am observat că Snoop Dog și-a anunțat vizita în România, folosind hashtag-ul # visit Bogata! How cool is that! 🙂

i just steve harveyed my own chit hahahhaha ! shoutout to my romanian fans, tha boss dogg comn thru real soon !!! ‪#‎visitbogata‬

-Cât despre mult mediatizata situație a fabricii de lactate Brădet, eu spun doar atât: de aș avea un copil, nu i-a mai da să consume lapte de acolo sau orice alt fel de produs. Sincer, nu îmi pasă că se dă vina pe un mic producător român. S-au găsit e coli la ei? Răspuns afirmativ! Pentru mine e suficient.

Și să fim serioși, cei care se bat în piept spunând că ei le-ar da bebelușilor lactate de acolo (am și eu prieteni pe facebook susținători și mămici deopotrivă) pentru că vai de mine și de mine, să susținem micul producător român!…rămân cu afirmațiile aruncate pe internet în van! Le-ar da, dar nu le dau de fapt. :))) Nu sunt încă mamă, dar nu mi-aș asuma nici cel mai mic risc oricât de neînsemnat ar fi el din moment ce acesta ar putea să pună în pericol viața copilului meu. Și pentru ce? Ca să susțin ideea micului întreprinzător! I don’t fucking care! Copiii sunt mult mai importanți!